Обіцяють, що всіх інсулінозалежних волинян у 2015 році забезпечать ним

Обіцяють, що всіх інсулінозалежних волинян у 2015 році забезпечать ним
У 2015 році управління охорони здоров’я Волинської ОДА планують «не мати проблем» із забезпеченням інсуліном волинян, які його потребують.

Про це розповів під час обговорення проекту бюджету області на 2015 рік директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

За його словами, у 2015 році в бюджет заклали на 58-61% більше коштів на інсулін та інші вартісні ліки. Йдеться також, наприклад, про ліки для онкохворих. Останніх повністю забезпечити необхідними препаратами не можуть, однак інсулінозалежним якісні ліки обіцяють в нинішньому році надавати, - каже Никитюк.

Однак депутат облради Микола Давидюк відзначив, що якісний інсулін закупляють за кордоном, а долар, у якому обраховують їх ціни там, зріс відносно гривні у 2-2,5 рази. Тому збільшення видатків лише на 58-61% не компенсує цю різницю, - пояснив він.

Проте Ігор Никитюк відзначив, що збільшення розраховували на основі індексу споживчих цін, який у 2014 році зріс на 24-25%, а в 2015 планують зростання на 13,1%. Тому, на його думку, в 2015 році грошей на інсулін вистачить.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обіцяють, що всіх інсулінозалежних волинян у 2015 році забезпечать ним
23 січень, 2015, 13:22