Замок Любарта - на «грошах» «ДНР». ФОТО

Замок Любарта - на «грошах» «ДНР». ФОТО
В Одесі з’явилися гроші з позначкою так званої «ДНР».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Шумілін.

«Народ вот такое чудо номиналом 500 и 200 появилось в Одессе. На ощупь очень идентичное. Но не один терминал не принимает. Будьте внимательны», - зазначив одесит.

У відділі економічної роботи і грошово-кредитних відносин Управління Національного банку у Волинській області повідомили, що банкноти гривень, які мають пошкодження у вигляді загального або локального (плями) забруднення різного кольору, вилучаються банками під час приймання готівки від фізичних і юридичних осіб або в разі звернення щодо обміну зазначених банкнот.

«Банки не мають права здійснювати обмін фізичним та юридичним особам справжніх банкнот, пошкоджених вищезазначеними способами, та інформуватимуть про такі випадки правоохоронні органи», - йдеться у повідомленні.

На Волині повідомлень від установ банків області про надходження фальшивих банкнот не надходило. Підроблені та пошкоджені банкноти вилучатимуть у банках без відшкодування їх вартості.

Окрім того, в Управлінні Національного банку у Волинській області зазначили, що зважаючи на численні збройні напади бойовиків терористичних організацій, банки можуть навмисне пошкоджувати готівку спеціальною фарбою або в інший спосіб, якщо вивезти кошти неможливо.

«Такі банкноти можуть бути пошкоджені спеціальними розчинами, що фарбують чи склеюють, штампом «Неплатіжна» або обрізанням/обпалюванням 50% від загальної площі або в інший спосіб, що забезпечує втрату платіжних ознак грошових знаків», - йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, банк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.