У Луцьку засудили інтернет-шахрая

У Луцьку засудили інтернет-шахрая
Лучанину, який обікрав чоловіка за допомогою Інтернету, винесли вирок.

Прокуратурою міста Луцька підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 24-річного безробітного лучанина, який у шахрайський спосіб, використовуючи мережу Інтернет, заволодів коштами мешканця Миколаєва, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Встановлено, що цей чоловік на одному із популярних веб-сайтів розмістив оголошення про продаж зернодробилки. Коли ж знайшовся покупець, шахрай запропонував йому перерахувати кошти за неї на банківську картку.

Оплаченого товару ошуканий покупець так і не дочекався, відтак звернувся із заявою до правоохоронних органів.

Особу шахрая завдяки злагодженим діям правоохоронців вдалося встановити. Під тиском зібраних доказів він визнав свою вину у скоєному.

Вироком Луцького міськрайонного суду йому призначено покарання у виді штрафу. Зі зловмисника також стягнуть завдані потерпілому збитки.

Майже щодня на гачок інтернет-шахраїв потрапляє декілька довірливих волинян. Окрім того, зазвичай кібер-злодії досить вправно маскуються, а тому затримати їх не просто.

Тому правоохоронці вкотре наголошують на необхідності бути обачними та ретельно перевіряти потенційних продавців товару в інтернет-магазинах.

"Щоб уникнути неприємностей, здійснюйте оплату лише після доставки товару. У жодному разі не повідомляйте продавцям або тим, хто називається працівником банку, конфіденційної банківської інформації та кодів. Дотримання цих правил допоможе уникнути наслідків шахрайських дій та отримати бажаний товар", - наголосив старший прокурор міста Луцька Сергій Жиліч.

Окрім того, варто пам'ятати, що шахраї діють також і коли ви самі продаєте товари за допомогою мережі Інтернет. Дуже часто зловмисники пропонують продавцям підійти з карткою до банкомату та ввести ряд команд, заволодіваючи таким чином коштами, наявними на рахунку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.