Луцький вокзал - на художній марці України. ФОТО

Луцький вокзал - на художній марці України. ФОТО
З нагоди 75-ї річниці створення Волинської області «Укрпошта» випустила спеціальний поштовий блок і художню марку «Залізничний вокзал місто Луцьк».

За словами волинського філателіста, голови Асоціації спілки філателістів України Андрія Кунакова, останній випуск, присвячений Волині, вийшов ще у 2000 році, - пише газета «Слово Волині».

Так, зокрема, на чотирьох марках поштового блоку «Краса та велич України. Волинська область» зображені: пам’ятник Лесі Українці, Зимненський Святогірський монастир, Оконські джерела та солом’яний ангел як символ родючості краю.

Начальник станції «Луцьк» Алігейдар Багіров запевнив, що поява марки із зображенням оновленого вокзалу – це визнання в історичному сенсі колосальної роботи всіх волинян, які брали в цьому участь. Такі марки стають колекційними, бо є унікальним підтвердженням часових видозмін.

Перші такі марки на листівках і з автографом начальника станції «Луцьк» уже розійшлися у приватні колекції України.

«Серед вокзалів Львівської залізниці наш тепер – один із найкрасивіших. Буває, коли у вихідні потрібно вийти на роботу, я люблю на кілька хвилин змішатись із якимось весільним кортежем і насолоджуватись тим, що тепер молодята приходять зробити фотосесії з найважливішої події в своєму житті саме на луцький вокзал. Тоді переживаю унікальні хвилини гордості й причетності до гарно зробленої роботи», – зазначив Алігейдар Багіров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КЛІМЧИК багато зробив.
Відповісти
хай земля йому буде пухом
Відповісти
Такий символ Луцька з нашими унікальними архітектурними пам`ятками - це просто западло.
Відповісти
Оформлення декору дуже примітивне, місцями видно халтуру. Теж саме з плиткою підлоги. Приміщення під куполом - бутафорське. Інформаційні табло - ляпуваті. Архітектура будівель навколо вокзалу абсолютно не припасована до "новинки" тому складається враження про випадковість...
Та несказати добрих слів про новий вокзал теж абсурд, В загальному здалеку дивитья таки гарно.
Відповісти