«Бурштиновий бізнес» на Волині хочуть «накривати» рейдами

«Бурштиновий бізнес» на Волині хочуть «накривати» рейдами
На Волині мають на меті призупинити створення комунального підприємства з видобутку бурштину та створити рейдові групи для патрулювання та виявлення незаконних «бурштинокопачів».

Про це йшлося під час засідання комісії Громадської ради з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції 23 січня.

Член громадської організації протидії корупції «Майдан-Захід» Віталій Попов розповів, що на сайті Волинської обласної ради розміщується проект рішення про надання ТзОВ «Ерідгроу продакшн», що знаходиться в селищі Маневичі, надр у користування з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, покладів бурштину на ділянках.

«Цей проект викликає дуже багато запитань. Якщо взяти саму фірму «Ерідгроу продакшн», то коли туди приїжджаєш – там приватна пилорама», - підкреслив Попов.

Голова комісії Андрій Горошко зазначив: «А хто засновник? Пан Колісник. Тут все ясно». Також він наголосив, що на засідання екологічної комісії, де розглядалися питання надання надр у користування з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки приходив і депутат обласної ради, колишній головний лісничий краю Богдан Колісник, який активно лобіював питання інтересів приватних структур.

Відтак, члени комісії Громадської ради вирішили звернутися до голови Волинської обласної ради Валентина Вітра з проханням Призупинити процедуру прийняття рішення щодо створення КП з видобутку бурштину, запросити представників депутатського корпусу, екологічної комісії та силових структур з метою поя а також створити рейдові групи, які б контролювали та «накривали» незаконних «бурштинокопачів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що може бути гірше дурня? Тільки дурень з ініціативою!
Відповісти
Какой Колиснык? Ну что за тупарье! Реестр открыт - можно посмотреть учредителей по любой фирме.
Відповісти
Давайте бути відвертими хоча б перед самим собою! А чого це місцеві бурштинокопачі у цій недолугій, та явно замовній статті, пишуться в лапках наче якісь злодії, адже вони часто просто хочуть за допомогою такого копання вижити у зовсім непростих сьогоднішніх економічних умовах! Їх же без зупину трамбують під жорстким пресом усякі міліціянти, як місцеві так і привозні, які, «використовуючи» відсутність чіткого державного закону про видобуток бурштину просто примушують селян, тих що з лопатами у полі чи лісі копають, платити колосальну щоденну данину за невідомо що … То, можливо, саме таких «кришувальників» варто називати «правоохоронцями» в лапках, а простих людей, що ще «вчора» для, власного виживання, збирали гриби лисички та ягоди чорниці, «позавчора» масово збирали по всій Волині цвіт папороті і нікому не вимушені були платити за це «податі», бо таку діяльність не було обмежено навіть законодавством СРСР. А сьогодні, складається стійке враження, що саме наша незалежна держава Україна зацікавлена в усьому цьому бардаку навколо видобутку бурштину … Бо, чомусь закон про такий видобуток, який задля можливості власного збагачення, вчора постійно ветував ще Янукович, і усім зрозуміло чому він це робив, а сьогодні, навпаки, усім незрозуміло для чого так вперто законодавчо не приймаються прозорі правила гри новою владою, яка з одного боку постійно жаліється, що у бюджеті не вистачає коштів на обороноздатність, а з іншого боку закриває очі на те, що видобуток бурштину, міг би принести ті мільярди, які сьогодні через державно-урядову халатність та бездіяльність, замість підвищення обороноздатності, тупо йдуть у кишені наших міліціянтів, всіляко сприяючи зростанню корупції у нашому після-Майданному суспільстві …!!!! Виходить, що насправді жодних якісних змін від влади Януковича до влади Порошенко не відбулось ! Звертаюсь до усіх вас народних депутатів, майданом обраних, та нашого «головного» головнокомандувача, поясніть мені, будь-ласка, як таке може бути, щоб сьогодні простий наш поліщук, не маючи коштів для годування своїх дітей, раптом взяв та знайшов у лісі кілька шматків бурштину, які насправді являють собою цінність і не мав би, при цьому, жодного законного права навіть «виміняти цей бурштин на звичайну хлібину для своєї родини, яка можливо недоїдає», однак відразу буде «законно-вимушений» «відкашляти» більше половини цієї, ще не отриманої хлібини, для тих, хто ніби то покликаний стояти на сторожі державно-народних інтересів …! А про те як вони їх відстоюють ми добре бачили ще на Майдані …! Шкода що смертельну кару відмінили … Однак вже більше року як після нього нічого не помінялось …! Вибачте, дуже перепрошую, але таки помінялось, а саме те чого раніше прагнув здійснити вчорашній Янукович, тепер прагне здійснити «представник Майдану», а насправді представник нашого нового сьогоднішнього Порошенка – Гунчик … То чого ще варто усім нам чекати надалі від «нової» влади ?
Відповісти
Хто дурень і яка ініціатива?
Відповісти
Кому війна,а кому "мать родная".Звільніть державу від нечисті, а тоді діліть ресурси.
Відповісти
Надра належать народу, а наші прості поліщуки це і є народ і в них є право використовувати буштин для свого прожиття. Я думаю, що ці поліщуки не розкошують на буштині, а бабло заробляють на поліщуках мєнти, праві сектори всіляка наволоч. Коли вже в Україні правда настане для простих людей?
Відповісти
Коли вже в Україні правда настане для простих людей? - коли народ з дивана злізе!
Відповісти
Коли вже в Україні правда настане для простих людей? - коли народ з дивана злізе!
Відповісти
Останні новини
«Бурштиновий бізнес» на Волині хочуть «накривати» рейдами
23 січень, 2015, 20:46
На Волині зимують лебеді
23 січень, 2015, 19:21