В Україні хочуть нове національне свято – День подяки Богу

В Україні хочуть нове національне свято – День подяки Богу
Вчені Академій Наук України звернулися до керівництва держави та священнослужителів християнських церков з пропозицією призначити загальнонаціональне свято – День подяки Богу.

Про це пише РІСУ з посиланням на Острозьку академію.

«Ми, християни, вчені Академій наук України, вкрай занепокоєні духовним станом нашого сучасного суспільства, особливо молоді. В повсякденному житті стаємо свідками зростання обману, корупції, насилля. Пияцтво, наркоманія, проституція, злочинність, мають місце навіть серед неповнолітніх дітей», – йдеться у їхньому листі на адресу Президента України, прем’єр-міністра, голови ВР, народних депутатів та священнослужителів.

Автори листа пояснюють, що розбещеність, гріх є втратою моральних цінностей. І якщо людство не зупиниться зараз, не перестане порушувати Божі фізичні і духовні закони, то воно буде знищене.

Вчені Академій Наук України наводять приклад батьків американської держави – президентів Вашингтона та Лінкольна, які в часи небезпеки для країни призначали день посту, примирення і молитви, закликали народ разом із владою і священнослужителями до каяття.

«І Бог відводив від них біду. Після цього президенти разом з Конгресом визначали день урочистої подяки і поклоніння Всемогутньому Богу за Його велику милість, явлену їм у відбудові мирного життя», – кажуть вони.

Українські науковці впевнені, що у нашій державі Бог не менше достойний подяки, адже «подарував нашій країні безкровну свободу, мирне небо і врожай».

«Ми звертаємось до усіх вас з пропозицією, призначити день Подяки Богу і зробити його національним святом. У призначений день примирення, посту і молитви ми закликаємо весь український народ до каяття разом з владою і священнослужителями за власні гріхи, гріхи минулих поколінь, таких, як атеїзм (не визнання Бога як Творця Всесвіту) і антисемітизм, Тоді Господь зніме прокляття з нашої землі і пошле Своє благословення», – йдеться у документі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О как просто! Один раз в год покаемся-помолимся, и наша жизнь станет прекрасной, как в США )). Будет очередной показушный и неискренний праздник.
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть нове національне свято – День подяки Богу
31 травень, 2012, 09:25