На Волині зимують лебеді

На Волині зимують лебеді
Згоранські озера Любомльського району давно "облюбували" лебеді-шипуни.

Влітку тут вони обирають місця для гніздування, де виводять своє потомство. А цього року навіть наважились зимувати, - повідомляє ВОДТРК.

Зазвичай, птахи у таку пору, через нестачу їжі на озері, потребують допомоги. Годувати їх взялися школярі, члени екологічного гуртка місцевої школи.

Нині на Великому Згоранському озері оселилося близько сотні лебедів. Частина озера повністю не замерзла, тож птахи спокійно там плавають. Особливу довіру у них викликають діти. Як тільки члени екологічного гуртка Згоранської загальноосвітньої школи підходять до озера, лебеді відразу прилітають до своїх рятувальників.

Лебеді охороняються законом і стріляти в них заборонено. Однак і таке трапляється. За словами керівника екологічного гуртка Ганни Пархомук, на Малому Згоранському озері нещодавно вбили лебедя, його лебідка за ним дуже сумувала. Під цими важкими враженнями члени екологічного гуртка створили виставу “Білі крила лебедині”, яку поставили в театрі «Чайка», що діє при гуртку.

Керівник гуртка зазначила, що у нинішній складний час хочеться більше любові і вірності, як у лебедів, і більше щирості, як у дітей, які підгодовують птахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і я з ними!
Відповісти