Луценка через рік можуть випустити

Луценка через рік можуть випустити
Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вже через рік можуть достроково звільнити за умови гарної поведінки, адже за вироком суду він отримав чотири роки в'язниці, півтора з яких він уже відсидів.

Про це розповів народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик, пише Дзеркало тижня.

«Фактично йому дали, наскільки я знаю, вирок стосується чотирьох років, півтора з них він відсидів, умовно-достроково він має право бути на волі, при хорошій поведінці, через рік. Це я прогнозую як юрист, я це навіть не мав говорити», – заявив Бондик.

Нардеп зазначив, що у зв'язку з тим, що вирок Печерського суду набув чинності, рішення щодо етапування екс-міністра має право приймати тільки пенітенціарна служба.

«Є закон про Пенітенціарну систему – вони самі обирають маршрути, способи доставки. Справа судді – забезпечити правосуддя, правосуддя – це право на захист самого Луценка», – зазначив Бондик.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців – у відбування терміну покарання входить і цей період.

Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахування його у департамент оперативної служби.

Окрім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції у Національному палаці «Україна» у 2008-2009 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луценко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луценка через рік можуть випустити
31 травень, 2012, 11:39