У володимир-волинському ЦНАПі видаватимуть біометричні паспорти

У володимир-волинському ЦНАПі видаватимуть біометричні паспорти
Володимир-Волинська міграційна служба отримала перший комплект обладнання, необхідного для видачі біометричних паспортів.

Це сканер для відбитків пальців, цифровий апарат для взяття підписів громадян і пристрій для зчитування інформації уже з чіпів паспорта.

Прийматимуть документи для видачі закордонних паспортів нового зразка в Центрі надання адміністративних послуг. Про це повідомила директор ЦНАПу Ірина Ліщук.

Поки що точна дата початку прийому документів невідома. Ймовірно, робота з видачі документів розпочнеться наступного місяця. Наразі триває програмне налаштування обладнання.

На сьогодні ЦНАП у Володимирі-Волинському надає 118 послуг, серед яких: адміністративні послуги виконавчих органів міської ради, земельного відділу, управління юстиції, а віднедавна і міграційної служби.

З 1 жовтня у ЦНАПі розпочали прийом документів для видачі внутрішніх паспортів громадянина України. З 1 січня на службу покладено завдання щодо видачі також закордонних паспортів.

Як розповіла Ірина Ліщук, минулого року до центру надійшло усього 4 820 заяв різного характеру. Значна частина звернень пов’язана з наданням матеріальної допомоги соціально незахищеним верствам населення, в тому числі і військовослужбовцям.

У 2014 році допомогу з міського бюджету у розмірі 300 гривень отримав 101 військовослужбовець. Ще 170 написали заяви для отримання земельних ділянок.

Наразі ЦНАП у Володимирі-Волинському займає частину приміщення служби зайнятості, що на вулиці Устилузька, 17.

Керівник центру Ірина Ліщук каже, що площа цього приміщення є недостатньою для розміщення усіх необхідних служб. З цим питанням вони вже неодноразово звертались до обласного керівництва, однак допомоги від держави нині чекати марно.

Тож питання розвитку служби, зокрема створення веб-сайту, працівники ЦНАПу сподіваються вирішити написанням проектів для залучення коштів благодійних європейських фондів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ!!!
http://dmsu.gov.ua/novyny/novyny-dms-ukrainy/2451-oberezhno-shakhraji-biometrichnij-pasport-mozhna-oformiti-tilki-u-migratsijnij-sluzhbi
Відповісти