Ковельським медикам і освітянам не заплатять аванс

Ковельським медикам і освітянам не заплатять аванс
Відповідно до прийнятого Верховною Радою Державного бюджету на 2015 рік, видатки на загальну освіту та охорону здоров’я будуть здійснюватися за рахунок цільових субвенцій з Державного бюджету, тобто не з міської казни, як було дотепер.

Про це на засіданні Ковельського виконавчого комітету міської ради говорила начальник фінансового управління Валентина Романчук, - пише "проКовель".

Також вона зазначила, що протягом року освітньої субвенції передбачається на Ковель 60 198,2 тисяч гривень, а медичної – 71 526,0 тисяч гривень. Ці гроші підуть на заробітну плату, поточне утримання закладів, на енергоносії з урахуванням чинних тарифів та індексу інфляції, а також інших захищених та незахищених статей видатків.

У нинішньому бюджетному році освіту розділив надвоє, оскільки видатки на утримання дошкільних та позашкільних закладів, уже здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету. Таким чином, вихователі в садочках вчасно і в повній мірі отримали свій аванс, і, як запевнив міський голова Олег Кіндер, без затримки їм надійде й заробітна плата, а ось викладачі шкіл таких привілеїв нині позбавлені.

У міському бюджеті вишукали 2 029,6 тисяч гривень на харчування дітей в школах, зокрема, безкоштовно отримуватимуть гарячі обіди діти пільгових категорій, з малозабезпечених сімей та учні 1-4 класів. До слова, в столиці нашої держави Києві безкоштовно харчувати початкову ланку школярів цього року відмовилися.

Нині міське управління освіти ретельно вивчає питання щодо розміру батьківської плати на утримання дитини в дитсадку. Адже відповідно до статей цьогорічного бюджету батьківська плата має становити не менше 60 відсотків вартості харчування. І якщо виявиться, що нині батьки платять десь 50 відсотків від вартості харчування, то буде прийнято рішення про підвищення оплати за перебування дитини в дитсадку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не зрозумів. То вчителі взагалі авансу не отрмають чи зарплату отримають вповні, тобто разом з авансом?
Відповісти
вчителям і лікарям, ні авансу ні зарплати НЕМАЄ! бо грошей НЕМАЄ! а коли буде, хто зна?????????!!!!!!!!
Відповісти
Буде. Пишуть аби писати щось... писаки
Відповісти