Мінекономрозвитку хоче припинити імпорт алкоголю і сигарет в Україну

Мінекономрозвитку хоче припинити імпорт алкоголю і сигарет в Україну
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування експорту та імпорту алкоголю, тютюнових виробів, лазерних дисків та матриць.

Про це пише Insider з посиланням на законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності)".

"Документом пропонується скасувати ліцензування експорту та імпорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, а також скасувати фінансові санкції за ненадання суб'єктами господарювання звітів у цій сфері", – зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, як відзначають в Міністерстві, проведений аналіз свідчить про необхідність скасувати ліцензування експорту, імпорту дисків для лазерних систем зчитування та матриць.

Загалом, згідно з законопроектом, пропонується скасувати 10 видів ліцензій у сфері зовнішньоекономічної діяльності та фінансові санкції за несвоєчасне подання звітів щодо обсягів експорту, імпорту спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Очікується, що скасування ліцензій зменшить рівень регуляторного навантаження на підприємців, приведе до пожвавлення зовнішньоторговельного обороту, а також до збагачення асортименту цих товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скасування ліцензій -- не те саме, що скасування імпорту, чи я чогось не розумію?
Відповісти
"пожвавлення зовнішньоторговельного обороту, а також збагачення асортименту цих товарів" - означає припинення імпорту! - забористий тютюнець в автора статєйки! Г-ги
Відповісти
Останні новини
Мінекономрозвитку хоче припинити імпорт алкоголю і сигарет в Україну
26 січень, 2015, 17:59