У Луцьку хочуть запровадити «режим тиші» в громадських місцях після 22:00

У Луцьку хочуть запровадити «режим тиші» в громадських місцях після 22:00
Сьогодні, 27 січня, у міській раді відбувся круглий стіл щодо обговорення проекту регуляторного акту “Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2008 № 33/5 “Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька”.

Участь у заході взяли підприємці, працівники профільних управлінь міської ради, представники правоохоронних органів та Самооборони Волині, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Як повідомив начальник управління розвитку підприємництва та реклами міської ради Олександр Козлюк, цей проект рішення уже пройшов регуляторну процедуру, були опрацьовані пропозиції та враховані звернення громадян.

Про основні зміни, що пропонуються внести, поінформувала заступник начальника управління, начальник відділу з питань торгівлі та сфери послуг Наталія Рибай. Зокрема, пропонується встановити режим роботи для кіосків в межах часу з 08:00 до 22:00. Такий же режим буде й для інтернет-клубів. Адже за словами Олександра Козлюка, здійснюючи рейди, були виявлені факти перебування там неповнолітніх у нічний час.

Відмова у встановленні режиму роботи в межах цілодобового часу здійснюються у випадку неодноразового виявлення адміністративних правопорушень, норм громадського порядку щодо додержання тиші, підтверджених документально відповідними контрольними органами.

Також зміна режиму закладу може проводитися на підставі рекомендацій Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва.

Представник Самооборони Олександр Ніколайчук зауважив, що необхідно, аби лучани розуміли, що продаж алкоголю після 22-ї години — не можливий.

Начальник Луцького відділу УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз висловив позицію про те, що підприємства, які працюють після 23-ї години, окрім танцювально-розважальних закладів, мають пояснити такий режим роботи. Адже, на його думку, деякі з них не обґрунтовано працюють до 2-ї та 3-ї ночі. “Що вони можуть запропонувати, окрім розпиття алкоголю?”, - зауважив він.

Після обговорення Олександр Козлюк запропонував протягом десяти днів надіслати управлінню розвитку підприємництва та реклами пропозиції щодо цього проекту рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блін дибіли нафіга таке робити?
Відповісти
Щира вдячність за таке рішення. Дай Боже Вам волі і наполегливості у втіленні його в життя! Маємо йти до цивілізованого співіснування у сучасному місті. Я б ще звернула увагу на режим тиші і у денний період. Хто працює чи живе у районі вулиці Лесі Українки мене зрозуміє! Щоденні "концерти" т.зв. музикантів терзають слух і нерви людей, які працюють у різноманітних установах (банки, аптеки, управління освіти і т.д.)а також мешканців будинків (похилих пенсіонерів, лежачих хворих, маленьких дітей і просто втомлених після трудового дня)стають нестерпними! На прохання припинити ці музичні тортури, які лунають через підсилювачі, можна у відповідь отримати від "витончених творчих натур" далеко не вишукані вислови. Я уявляю яке шокуюче враження справляє ця вулиця жебраків на гостей нашого міста
Відповісти
що робити тим людям які грають на вул.Л.Украінки???Ви ж незнаете чого іх життя заставило таким способом заробляти гроші?!ні,і я теж незнаю.це страшно навіть не хочеться це уявляти.особисто мені подобаеться як вони грають і я знаю дуже багато людей якім це подобаеться,навіть деякі мешканці відкривають вікна або виходять на балкони щоб цим насолодитись.Можливо ви запропонуете ще 'коменданську годину'? Закордоном усі нормально реагують на такі речі і іх там набагато більше і нічого люди живуть працюють... Кожний заробляе як може,це краще ніж вони скоювали якісь злочини!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть запровадити «режим тиші» в громадських місцях після 22:00
27 січень, 2015, 14:43