Рада вирішила не люструвати військових, прикордонників і правоохоронців

Рада вирішила не люструвати військових, прикордонників і правоохоронців
Нардепи прийняли зміни до закону про очищення влади, якими дозволили не застосовувати люстрацію до представників вищого офіцерського складу МВС, СБУ, Міноборони та Генштабу.

За це рішення проголосував 241 нардеп, - повідомляє Укрінформ.

Законом передбачається, що міністр внутрішніх справ, міністр оборони, голова Служби безпеки, Державної прикордонної служби та керівники інших військових формувань мають право вносити мотивоване клопотання до Президента України про незастосування до осіб вищого офіцерського складу, які обіймають (обіймали) посади в органах внутрішніх справ, СБУ, Міністерстві оборони, Збройних Силах України, Державній прикордонній службі та інших військових формуваннях, заборони обіймати посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації).

Згідно з законом, за результатами розгляду відповідного клопотання Президент України приймає рішення. У разі задоволення відповідного клопотання, особа вважається такою, до якої не застосовуються заборони, визначені частинами третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Автори законопроекту - Андрій Тетерук, Андрій Левус ("Народний фронт") та Павло Кишкар ("Самопоміч") - вважають, що прийняття даного закону сприятиме забезпеченню обороноздатності держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не треба......хай далі обкрадають людей!цікаво скільки вони заплатили цим депутатам?
Відповісти
А прокурорів і суддів коли будуть люструвати?чи тоже так замнуть?
Відповісти
От якраз іх і треба булоб люструвати.
Відповісти
Думаю, тепер усім зрозуміло, що та люстрація, яку вони нам пропонують, нам не підходить, а та, яка нам підходить називається революцією!
Відповісти
як завжди - саме цікаве пропускають і прикривають с..ки, було би дуже непогано копнути навкруги начальничків військових, які розорили військові частини та накерували на сході, завдяки яким загинуло стільки людей...
Відповісти
Останні новини
Рада вирішила не люструвати військових, прикордонників і правоохоронців
27 січень, 2015, 15:29