«Голокост на Волині» у світлинах. ФОТО. ВІДЕО

«Голокост на Волині» у світлинах. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку показали фотодокументальну виставку «Історичний огляд Голокосту на Волині» у Волинському краєзнавчому музеї 27 січня.

Тут – фотознімки, документи й матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею про Голокост на Волині. Представлені на виставці також матеріали про діяльність Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму по виявленню місць масових розстрілів.

Кантор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Ольга Козирська наголосила, що фашистами було знищено 11, за деякими даними 12, мільйонів людей в концтаборах, з яких шість мільйонів були євреями.

«Коли радянські військові зайшли на територію табору цього дня й побачили частину списків знищених людей – це був жах. Їх знищували лише за те, що вони були євреями», - каже Козирська.

За її словами, нині важливо, коли людство пам’ятає про такий день, тому що нація, яка здатна забути минуле, дає шанс на повторення трагічних подій.

«Євреї, коли вітаються з один одним чи на початку чи в кінці, бажають один одному «Шолом» - миру. Євреї оцінили значення цього слова», - додала Ольга Козирська.

Голова Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський розповів, що історією своєї сім’ї, а згодом історією євреїв міста Луцька почав цікавитися випадково.

«На день пам’яті, я потрапив до містечка Софіївка, звідкіля були мої пращури. Тоді я замислився, чому я там знаходжуся», - зазначив Швардовський.

Також в межах заходу вокальна група релігійної громади «Яхад» виконала декілька композицій на ідиші.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Голокост на Волині» у світлинах. ФОТО. ВІДЕО
27 січень, 2015, 17:02