Парубій розповів, що дасть визнання Росії країною-агресором

Парубій розповів, що дасть визнання Росії країною-агресором
Перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій переконаний, що заява Верховної Ради про визнання Росії країною-агресором дозволяє розглядати це питання на міжнародному рівні.

Парубій зазначив, що заява щодо визнання Росії країною-агресором має політичну оцінку, - повідомляє ТВі

“Фактично це є наша відповідь і суспільству українському, а також відповідь зарубіжним нашим партнерам, які дуже часто до нас звертаються зі словами: “Ви просите від нас, щоб ми визнали Росію країною-агресором, а самі не визнаєте”, – сказав Парубій.

За його словами, для заяви знайдено було найбільш оптимальний варіант, хоча розглядалися різні варіанти.

“Ми обрали формат заяви, який спирається на міжнародні документи і фіксує стан Росії агресором. Цей момент важливий не лише у політичному змісті, але і в юридично-правовому, бо Верховна Рада проголосувала і своїм голосуванням визначила, що Україна розглядає Росію як державу-агресор”, – сказав перший віце-спікер.

Відповідаючи на запитання, які будуть юридичні наслідки цього, Парубій сказав, що “юридичні наслідки вже мають створювати міжнародні інституції”.

“Наша заява визначає процедуру розгляду на міжнародному рівні, згідно з міжнародними статутами, Росії як країну-агресора. Тому в цій заяві ми звертаємося окремим пунктом до міжнародних інституцій, щоб вони розпочали процедуру визнання Росії країною-агресором. Ця заява дає старт і початок цьому процесу”, – наголосив Парубій.

Нагадаємо, сьогодні, 27 січня, у ВР відбулося позачергове засідання, на якому Парламент України ухвалив заяву про визнання Російської Федерації країною-агресором і закликав світову спільноту підтримати це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виродки, це слід було зробити ще рік тому! Хто відповість за втрачені землі, за тисячі життів, за усіх поранених та скалічених; не кажу вже про тотальні руйнування інфраструктури?
Відповісти
Останні новини
Кажуть, що урядовець...
28 січень, 2015, 07:00
Парубій розповів, що дасть визнання Росії країною-агресором
27 січень, 2015, 19:33