19% мобілізованих волинян відмовилися від служби за релігійними мотивами

19% мобілізованих волинян відмовилися від служби за релігійними мотивами
Радник Президента Юрій Бірюков прозвітував про виконання плану четвертої хвилі мобілізації.

Згідно з інформацією, 57% оповіщених військовозобов'язаних Івано-Франківської області не прибули на проходження медичної комісії, - пише Українська правда.

Крім того, 37% оповіщених військовозобов'язаних Івано-Франківської області залишили територію України.

Також, за даними Бірюкова, голови сільських рад Тернопільської області відкрито саботують заходи щодо оповіщення, у разі появи в районі представників РВК - інформують жителів своїх та навколишніх сіл.

Водночас глава сільради села Конюхи Козівського району повідомила про те, що напередодні місцеве населення найняло 2 автобуси і виїхало на них на територію Російської Федерації.

За словами Бірюкова, в селищі міського типу Кольчино Мукачівського району Закарпатської області з 105 осіб повістки вручені тільки трьом: 9 осіб не проживають за адресами реєстрації, а 93 людини упродовж січня вибули на сезонні сільгоспроботи.

"Протягом останніх 30 діб державний кордон у Чернівецькій області перетнуло 17% від загального числа військовозобов'язаних області. З неофіційних джерел відомо, що хостели та мотелі в прикордонній області сусідньої Румунії повністю заповнені тими, хто ухиляються від призову", - повідомив радник Президента.

"19% оповіщених військовозобов'язаних Волинської області відмовилися від проходження військової служби за релігійними мотивами, хоча в попередні роки відсоток відмови з таким формулюванням не перевищував 0,7%", - додав він.

Водночас Бірюков назвав "нормальним" виконання планів мобілізації в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Черкаській, Житомирській, Кіровоградській областях.

"Нормальне виконання планів мобілізації по неокупованим частинам Донецької та Луганської областей", - додав він.

Детальних даних щодо ситуації з мобілізацією у всіх областях Бірюков не надав.

Як відомо, у Полтавській області половина військовозобов'язаних, які отримали повістки, не з'явилася у військкомати. Зокрема, не поспішають реагувати на повістки офіцери запасу в Кременчуці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От дуже цікаво, а який відсоток повісток розсилають по областям? Де приходиться більше на 100 тис. населення? Мабуть знову все навантаження "випадково" на захід пішло? Якщо план на Харків - 100 чоловік, а на Луцьк - 1000 (а може й 3000 - хто перевірить) чоловік, якось не адекватно виходить...
Відповісти
турчиновці
Відповісти
Волинь по кількості загиблих на фронті до кількості населення займає 1 місце (90 чоловік на 1 млн населення). А нас ганьблять - це дуже несправедливо і образливо.
Відповісти
Хай Президент виконає свої передвиборчі обіцянки щодо учасників АТО, пересажає чиновників, які в кабінетах стали учасниками АТО, хай на 1000 київських мажорів дадуть стільки ж повісток що на Волинян - тоді підемо на відкритий ефір в дебати з бірюковим, або в один окоп.
Відповісти
Не можете знайти вмотивованих військовозобов'язаних? Просто виконайте те, що обіцяв Порошенко - 1000 грн. в день для тих, хто воює в тому АТО. Чи хоча б 10 тис./місяць, як обіцяв Кулявлоб - і від добровольців не буде відбою! Так ні - ця держава гроші краще Єремеєву на бюджетне відшкодування ПДВ виділить, або на тендери по нереальним цінах.
Відповісти
Я щось жодної фамілії Ющенко, Порошенко, турчинов і т д у списках добровольців, загиблих, полонених , зниклих безвісти не бачив, а от статус учасника ато вже певно мають всі хто у владі. Нищать нас українців
Відповісти
Та їм рошенки мізки позліплювали не мають чим думати
Відповісти
В Україні є більше 400 000 кадрових військових,
які брали участь у миротворчих місіях, і більше 800 000 ветеранів ВДВ, морської піхоти і спеціального призначення. Але їх не викликають ? Викликають простих не навчених чоловіків яки будуть вдягати і забезпечувати волонтери.
Відповісти
Останні новини
19% мобілізованих волинян відмовилися від служби за релігійними мотивами
28 січень, 2015, 13:33