Порошенко поновив люстрованого генерала на посаді заступника Генштабу

Порошенко поновив люстрованого генерала на посаді заступника Генштабу
Президент Петро Порошенко погодив поновлення генерал-полковника, колишнього командувача Сухопутних військ ЗСУ Геннадія Воробйова на посаді першого заступника начальника Генерального штабу.

Про це в середу, 28 січня, інформує прес-служба глави держави, - повідомляє "Українська правда".

Відповідне погодження кандидатури глава держави підписав під час зустрічі з начальником Генштабу генерал-полковником Віктором Муженком, самим Воробйовим та секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

Порошенко нагадав, що у вівторок, 27 січня, Рада ухвалила зміни до закону "Про очищення влади".

"Вчора ВР за моїм наполяганням прийняла зміни до закону про люстрацію, які дозволяють повернути на фронт, у Збройні сили досвідчених, патріотичних і професійних військових. Для того, щоб боротися за мир, нам потрібно мати сильну армію", – сказав глава держави, зауваживши, що у середу ці зміни мають надійти до нього на підпис.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на фронті та низку заходів, спрямованих на зміцнення оборони, зокрема, в районі Дебальцевого.

Президент зазначив, що, за оперативною інформацією, ситуація стабільно-напружена, українські військовослужбовці "міцно тримають оборону і забезпечують захист визначених рубежів".

Під час перебування на посаді першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України Воробйов особисто керував проведенням антитерористичної операції.

За часів президентства Януковича відмовився виконувати наказ Віктора Януковича про застосування сили до активістів Майдану. Згодом потрапив під люстрацію як високопосадовець часів правління екс-президента. Був звільнений із посади наказом Міністра оборони від 25 жовтня 2014 року, зазначають в прес-службі Адміністрації Президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воробйов нормальний мужик і авторитетом в армії користується. Сподіваюсь, що це принесе користь для справи.
Відповісти
Останні новини
Порошенко поновив люстрованого генерала на посаді заступника Генштабу
28 січень, 2015, 17:26