Російську делегацію в ПАРЄ позбавили права голосу

Російську делегацію в ПАРЄ позбавили права голосу
Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив ряд поправок щодо резолюції щодо Росії, які залишають ряд жорстких обмежень для російської делегації в ПАРЄ.

Про повідомляє "Укрінформ" за інформацією джерела близького до переговорного процесу.

У свою чергу, народний депутат від фракції «Батьківщина», заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв повідомив, що Моніторинговий комітет ПАРЄ абсолютною більшістю голосів підтримав пропозиції української делегації та її союзників щодо позбавлення всіх прав, включаючи право голосу, делегації Російської Федерації.

Він розповів, що вперше в проекті резолюції зазначаються чіткі пункти стосовно зупинення агресії проти інших країн, які має виконати Росія: 8 пунктів – стосовно України, 4 пункти – щодо Грузії та 3 – щодо Молдови (Придністров’я).

Як зазначає Соболєв, у частині, що стосується України, російську сторону зобов’язують, зокрема: негайно передати під контроль українських прикордонників весь кордон з РФ; звільнити всіх незаконно утримуваних, військовополонених, заручників; негайно забезпечити ухвалення всіх рішень Росії для повернення Криму Україні; вивести російські війська, техніку, зброю з окупованих територій у Криму та на східному Донбасі; покарати найманців-громадян Росії, які воюють на боці терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»; виконати всі пункти мінських домовленостей.

За словами нардепа, на виконання цих пунктів Росії відведуть час до квітня або червня, в залежності від того, як проголосують члени ПАРЄ.

Фінальне голосування за проект резолюції очікується у найближчі кілька годин.

«Без виконання перелічених умов по агресії щодо відношення до України, Грузії, Молдови Росія буде позбавлена всіх прав аж до виключення з ПАРЄ», - підкреслив Соболєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.