Волиняни звітують про доходи в режимі online

Волиняни звітують про доходи в режимі online
Фахівці органів ДФС Волині пропонують громадянам звітуватися про доходи в електронному форматі.

Переваги спеціального сервісу «Декларування online» вже оцінили більше двадцяти волинян, - повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Для користування послугою «Декларування online» громадянин повинен мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

На офіційному веб-порталі ДФС України вже з’явився спеціальний банер «Декларування доходів громадян 2015», у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

Скористатися сервісом «Декларування online» можна з суб-сайту територіальних органів ДФС у Волинській області, який дає змогу сформувати електронну версію декларації про майновий стан та доходи, і надіслати її до органу ДФС можна з персонального робочого місця.

Створення декларації складатиметься з трьох простих кроків. Перш за все платнику пропонується обрати відповідну категорію – "фізична особа-підприємець” або "громадянин”, потім варіант збереження заповненої декларації у паперовому чи електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилається до податкової, або зберігається для друку в паперовому вигляді.

Такі умови декларування позбавлять громадян необхідності відвідувати податкову для звітування. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, цей сервіс особливо зручний для тих платників, у яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання.

Нагадуємо, електронний цифровий підпис та сертифікацію ключів ЕЦП можна безкоштовно отримати в підрозділах АЦСК за адресами: м. Луцьк, Київський майдан, 4, кабінет № 30 та у м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, приміщення Ковельської ОДПІ, каб.206 незалежно від місця реєстрації платника податку. Також цією послугою можуть скористатися громадяни України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичних операцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.