За п’ять років Волинь може стати кращою за будь-яке польське воєводство*

За п’ять років Волинь може стати кращою за будь-яке польське воєводство*
Президент України Петро Порошенко чітко визначив курс згідно якого має рухатись наша держава найближчі п’ять років. «Стратегія розвитку України 2020» - це фактично план дій на найближчі роки, після виконання якого країна буде незалежною, сильною, конкурентоспроможною європейською державою, де пануватиме право, рівні можливості та громадянське суспільство.

Наразі активно розробляється й регіональна стратегія «Волинь 2020». Тож про те, чого чекати від реформ Президента на місцях ми поспілкувались з головою Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка Романом Романюком.

Над тим, як житиме і над чим працюватиме область протягом п’яти років працює чимало експертів та спеціалістів в галузі. Так, було визначено чотири пріоритетні напрямки розвитку області. Серед них – місцева енергетика, агропромисловий комплекс та сільські території, розвиток людського потенціалу та Волинь-туристична. За словами Романа Романюка саме ці галузі слід розвивати й робити на них акцент.

«В області дуже низький рівень урбанізації, зокрема у нас міських жителів – 52%, а людей, які проживають на селі – 48%, тож саме сільська місцевість має потенціал, аби стати основою економічного та культурного розвитку, - переконаний політик. За його словами зараз варто якомога активніше розвивати ремесла, національні традиції та відроджувати декоративно-прикладне мистецтво», - вважає політик.

«У Луцьку зараз почали займатись промоцією медоваріння й питних медів. Наголошую, що не алкогольних, а саме питних та лікувальних. Чимало людей, які їдуть до нашого міста на екскурсію хочуть потрапити на дегустацію й придбати у сувенір продукцію медоварів. Їх товари, завдяки виставкам стали популярними й далеко за межами області й навіть, України», – розповідає Роман Романюк. «В деяких селах почали відроджувати соломоплетіння. Я вважаю що не треба забувати й про Рокиту - потужній осередок гончарства. Все це може допомогти місцевим жителям не лише цікаво проводити дозвілля, а й заробляти непогані гроші, реалізовуючи власні вироби та навчаючи інших традиційному мистецтву», - додає він.

Щодо туристичної привабливості, то всім відомо, про красу нашого краю. Синьоока Волинь завжди приваблювала людей своєю природою. Зараз же активно розвивається й зелений туризм, адже для людей з великих міст це така собі цікавинка й можливість відчути себе частинкою природи.

«Багато країн живуть за рахунок туризму. Ми ж, чомусь маємо комплекс меншовартості, що у сусіда краще. Насправді, нам слід трішки вкласти у розвиток інфраструктури, дати можливість бізнесу розвиватись у цьому напрямку, а також почати більше рекламувати область, як туристичний об’єкт. Ми маємо що показати та чим зацікавити туриста і повинні це робити», - вважає керівник Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка.

Однією з найважливіших програм Президент вважає програму енергонезалежності. В сучасних умовах, коли ми перебуваємо у стані війни з головним постачальником газу, яким досі залишається Росія, усі повинні якомога швидше скоротити споживання блакитного палива.

«Чимало підприємств зараз переходять на твердопаливні котли. І це не лише економить газ, але й набагато здешевлює опалення. Ми повинні працювати над тим, щоб принаймні бюджетні заклади замінили систему опалення. Щоправда тут постає питання щодо постачальників котлів, адже на Волині не так багато фірм, які на цьому спеціалізуються. Але тут вже питання до бізнесу. Чимало великих підприємств зараз працюють на чверть потужності, тож їх власникам варто подумати над перепрофілюванням і запуском нових виробничих ліній, - переконаний Роман Романюк. – Також, не варто забувати що не один рік поспіль Волинь була лідером по вирощуванню енергетичної лози. Окрім того, ми маємо запаси лісовалу. Все це, при правильному підході та використанні дасть змогу за п’ять років на 40% скоротити споживання природного газу».

Якщо ж говорити про людський потенціал, то без нього неможливий розвиток жодної галузі. На Волині є два національні університети і багато закладів різного рівня акредитації. Вони готують професіоналів, які можуть розвивати економіку.

«Наші кадри дуже цінуються у світі. Ми повинні робити усе, аби професіонали залишались в Україні. Дати людям достойну оплату працю і можливість реалізовувати свій потенціал. Як показали усі події в Україні люди – це найцінніше, що у нас є», - зауважив Роман Романюк.

«Я переконаний, що спільно, крок за кроком за п’ять років наша область буде, може стати кращою за будь-яке польське воєводство, а люди будуть заможними та щасливими», - переконаний очільник президентської партії на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поверніть податкі на Волинь ( Волиньгаз Торчин и т.д)
Відповісти
І ющенко так казав....і янукович...!і шо?
Відповісти
Плетіть соломку, лозу вирощуйте, а ми ліс вивеземо і все що ще не вкрали раніше... Дайте людям роботу!
Відповісти
Останні новини
За п’ять років Волинь може стати кращою за будь-яке польське воєводство*
29 січень, 2015, 10:20