Волинські шахтарі продовжують мітинг у Києві

Волинські шахтарі продовжують мітинг у Києві
Шахтарські протести розпочалися сьогодні о 9:00. Орієнтовно вийшла тисяча мітигнувальників: до гірників приєдналися видобувачі цирконію та торфу.

Колоною йшли від Кабміну до Міністерства вугільної промисловості, йшли мирно, лунав гімн та гасла “Слава Україні”, - повідомляє "БУГ".

Сьогодні розпочала роботу комісія ініційована вчора, її очолює міністр Володимир Демчишин. У склад увійшли голови теркомів, представники Міністерства фінансів та вугільної промисловості.

Директор 10 шахти Петро Солоп повідомив нашому кореспонденту про вчорашню зустріч з профільним міністром та керівниками вугільних підприємств. Демчишин пообіцяв перегляд плану закриття шахт: поки на закритті 7, можливо, в цьому переліку є і Нововолинська шахта №1, ліквідації підлягатимуть лише найбільш збиткові та дотаційні.

Щодо 10 шахти, то її добудову міністр вважає доцільною, однак кошти наразі відсутні. Про сказані вчора 200 мільйонів гривень поки невідомо. Є інформація, що 10 шахтою цікавляться закордонні інвестори. Сума, схема, країна – невідомі.

Одне з найбільш болючих питань, яке вирішуватиметься на комісії сьогодні – виплата заробітної плати.

Голова незалежних профспілок Михайло Волинець подав заявку на пікетування Адміністрації Президента або Кабміну, якщо результати роботи комісії шахтарів не влаштують. Зі слів координатора шахтарського руху, комісія працюватиме до понеділка. Сьогодні о 12:00 обіцяють перші результати.

Що ж до вчорашньої зустрічі з Прем'єром Арсенієм Яценюком - "вона відбулась". У результаті створена робоча група.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.