Лучани провели в останню путь бійця, що загинув під Іловайськом. ФОТО

Лучани провели в останню путь бійця, що загинув під Іловайськом. ФОТО
У Луцьку прощалися із бійцем 51 механізованої бригади, загиблим під час виконання завдань АТО на Сході України Олександром Войчуком.

Відспівування волинського військового відбулося у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору у четвер, 29 січня.

Нагадаємо, що за результатами проведених експертиз вдалось ідентифікувати особу Олександра Войчука, що раніше був у списку зниклих безвісти. Зв'язок з ним обірвався 28 серпня 2014 року. На той час він знаходився поблизу Ілловайська Донецької області.

Войчук був похований у місті Дніпропетровськ як невідомий солдат.

Митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл наголосив, що Олександр Войчук повернуся до Луцька справжнім Героєм, який пішов на війну, аби захистити своїх рідних та Україну.

«У греків був один вислів. Проводжаючи спартанців на війну, дуже часто матері чи дружини говорили: «Вертайся зі щитом або на щиті». Це означало – вернися живим або вернися Героєм. І ці слова стосуються і Олександра. Він повернувся до нас Героєм. Звичайно, по-людськи хотілося бажати інших слів, але його любов до вас, його самовідреченість, бажання зберегти свою сім’ю, Україну, любов до батьків - в цьому юнацькому серці така велика кількість любові, що він пішов на війну. Пішов не боячись», - зазначив владика.

Опісля труну із тілом загиблого під вигуки «Герої не вмирають» та «Слава Героям» перенесли на Театральний майдан міста, аби під час громадської панахиди висловити співчуття родині військового.

Пам'ять Олександра Войчука сотні лучан, які прийшли на панахиду, вшанували хвилиною мовчання та заспівали гімн Українни.

Луцький міський голова Микола Романюк підкреслив, що пам'ять про вашого сина назавжди залишиться в наших серцях та історії нашого міста.

Про свого побратима сказав і учасник бойових дій під Іловайськом Юрій Лукашук: «Мій братський батальйон поповнився сьогодні ще одним захисником України – Олександром. Наш ворог понесе заслужену кару за свої злочини. Вічна пам'ять Герою! Герої не вмирають».

Класний керівник військового, вчитель ЗОШ №20 Лілія Галас зазначила, що Олександр Войчук свій громадянський обов’язок перед Батьківщиною заради нашого майбутнього виконав сповна, поклавши за це своє життя.

«Велике горе та біда знову прийшли в нашу школу – загинув наш учень та мій випускник. Дуже довго я не вірила в це, шукала інформацію, але, на жаль, ворожа куля забирає лише серця найкращих. Важко було повірити в те, що Саша більше не переступить поріг рідної школи. Сашу не можна було не любити.
Його не можна буде не пам’ятати, бо він був дуже доброю та світлою дитиною», - каже Лілія Галас.

Представник Волинського обласного військового комісаріату Анатолій Бацман висловив від імені керівництва Міністерства оборони України, командування Збройних Сил України, а також Волинського військового комісаріату щире співчуття батькам та друзям.

Олександр проходив службу у складі мінометного підрозділу у складі геройської 51-ої бригади. Герої показали, що достойні називатися Героями. Так вийшло, що 29 серпня він виходив з-під Іловайська та загинув.

«Міністерство оборони зробить все, об забезпечити підтримку сім’ї», - додав Бацман.

Поховають Олександра Войчука на кладовищі у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Варто зазначити, що сьогодні на знак скорботи приспустять Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, підприємств, установ та організацій у Луцьку.

У цей день також обмежили проведення розважально-концертних заходів на території міста, заборонили вмикати розважальну музику на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бажаю ботексному хуйлу заблудитись в пеклі
Відповісти
Слава Україні!!вічна слава Героям!!! Смерть ворогам,ганьба москалям!!!Бог створює собі на небі батальйон з таких мужніх хороших сильних солдатів,щоб на Божому суді боротися з такою сатаною як ті тварі!!!!
Відповісти
А ще скільки тих котлів буде завдяки всяким муженкам , порошенкам ?
Відповісти
Вечная память нашим Герояи!!!!
Відповісти
прийняв бій, нема з'язку. Хто щось знає ?
Відповісти
похорони30 листопада бійця в Луцьку

Відповісти
похорони30 листопада бійця в Луцьку

Відповісти
похорони30 листопада бійця в Луцьку

Відповісти