Володимир-Волинська районна рада проголосувала за бюджет

Володимир-Волинська районна рада проголосувала за бюджет
Володимир-Волинська районна рада проголосувала за проект бюджету на 2015 рік під час позачергової сесії. Засідання розпочалась із депутатських звернень.

Депутат ВО «Свобода» Ганна Фурман зачитала текст звернення до Верховної Ради з проханням відмінити закон щодо скасування відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Оскільки ці витрати нині лягли на плечі сільськогосподарських виробників, у яких працевлаштовані трактористи із пільговою пенсією.

Депутат від партії «Батьківщина» Вікторія Середа озвучила запит до командира 14 бригади про сприяння забезпеченню військових колишньої 51 бригади посвідченнями учасника бойових дій, які дадуть право на передбачений законом соціальний захист. Адже досі жоден із військовослужбовців військової частини, що дислокується у Володимирі-Волинському, не отримав відповідного посвідчення.

З проектом рішення щодо районного бюджету на 2015 рік та його основними цифрами, ознайомила присутніх начальник управління фінансів Олена Бондарук. З її слів, цьогорічний бюджет, дохідна частина якого понад 90 мільйонів гривень, задовольняє усі потреби бюджетних установ, які фінансує район та область. Також головний фінансист району сподівається на перевиконання бюджету, адже у 2014 році бюджет перевиконали на 110%.

Перед тим як проголосувати за запропонований проект бюджету, депутати вирішили подискутувати та довести, що вони не просто «статисти», які слухняно піднімають руки під час голосування і, як зазначив заступник голови районної ради Павло Карпюк, є безпосередніми учасниками бюджетного процесу.

Зокрема, екс-очільник Володимир-Волинської РДА Юрій Михалець висловив думку, що видатки на утримання районної ради у 2015 році надто високі і варто було б ці кошти віддати для реалізації військово-патріотичних та спортивних програм.

На що голова районної ради Андрій Оніщук відповів, що витрати на апарат районної ради цьогоріч такі ж, як і були у попередніх роках, а подібні зауваження є голослівними.

Депутат Василь Люлька також зауважив, що резервний фонд районного бюджету, який у проекті становить 30 тисяч гривень, недостатній. Замало також і тих 15-ти тисяч гривень, що передбачені на поховання загиблих бійців. Адже найближчим часом у місто Устилуг мають привезти тіло загиблого воїна. А скільки ще таких героїв ми поховаємо цього року – невідомо, зазначають депутати.

Резюмував депутатську дискусію екс-голова районної ради Степан Слащук, зазначивши, що «цей бюджет не є ідеальний, однак за кожною його цифрою стоять реальні люди, які чекають грошей».

Отож після півторагодинного обговорення та палкої суперечки 22 депутати із присутніх 29 підняли свої руки за проект головного фінансового документу району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Володимир-Волинська районна рада проголосувала за бюджет
29 січень, 2015, 16:06