На Волині планують відкривати витверезники

На Волині планують відкривати витверезники
Волинські правоохоронці вважають, що витверезник зекономить їхній час.

Про це йшлося 29 грудня під час круглого столу за участі працівників управління МВС у Волиніській області та громадських діячів, - передає "Волинський інформаційний портал".

Заступник начальника управління, начальник міліції громадської безпеки Анатолій Шумик розповів, що людей у нетверезому стані, котрі поводять себе агресивно, можна затримати тільки на 3 години. Утім цього часу недостатньо, щоб людина витверезіла, тож, повертаючись «на волю» людина продовжує пити та порушувати громадський спокій.

Це ж стосується і тих, хто дебоширить вдома: після спілкування з міліцією він повертається і продовжує тероризувати сім’ю. На думку правоохоронців, треба звертатися до органів місцевого самоврядування і створювати медичні витверезники. Так, це питання можна вирішити за рахунок наркодиспансерів, у яких створити 3-4 палати на витвереження. Це зекономить час міліції і врятує життя багатьом людям, адже взимку непоодинокі випадки, коли п’яні люди засипали і замерзали на морозі.

«Це питання, яке не потребує вкладення коштів. Наркодиспансер у нас є», - зауважив заступник начальника Луцького МВ УМВС Володимир Солоненко. До того ж, такі заклади працювали б за рахунок самофінансування: «клієнти» сплачували б компенсацію за послуги і штраф за порушення громадського спокою.

«Алкоголік – це більше соціальне зло, ніж кримінальне», - підкреслив Солоненко і додав, що цими питаннями мали б займатися Міністерство охорони здоров’я чи інші профільні структури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не тільки самообслуговування але і дохід у бюджет і даремна робоча сила бог вам у поміч.
Відповісти