На Волині вночі лунали постріли

На Волині вночі лунали постріли
Стріляли неподалік лісового масиву Кашівського лісництва ДП «Ковельське ЛГ», що знаходиться на території Велицької сільської ради.

Постріли з рушниць почув єгер ГО «МРК «Стохід Козацький» Юрій Козачук, - повідомляє прес-служба Волинського управління лісового та мисливського господарства.

Юрій Козачук запевнив, що зібралася велика ватага, бо пролунало 12 пострілів.

Природоохоронець викликав міліцейський наряд, а сам поїхав до місця, де стріляли. Невдовзі побачив джип із польськими номерами. Єгер підійшов до одного із присутніх, представився і попросив пред’явити документи, заодно й пояснити, що тут робить компанія.

«Судячи з усього, їх було четверо. На зауваги єгеря чоловік відреагував зухвальством, заперечував будь-яку причетність до пострілів, не збирався й пояснювати, що вони тут роблять серед ночі. Відтак чоловіки спішно ретирувались», - зазначив голова громадської організації «Стохід Козацький» Микола Гетьманчук.

Разом з правоохоронцями єгер знайшов три вбиті кабанці. За слідами виявили ще п’ять закривавлених лігвищ.

«Швидше всього, ці браконьєри розбійничали в мисливських угіддях не вперше і не одну годину. Судячи із закривавлених лігвищ, вони знищили цілий виводок диких свиней, чим завдали значної школи мисливським угіддям. Зараз проводиться слідство, винні будуть, є надія, знайдені і покарані», - зазначив Микола Гетьманчук.

Головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу та мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук назвав такі дії «неприхованим варварством» та «прямим викликом правоохоронцям».

«У час, коли патріоти змагаються на Сході за нашу незалежність, дехто відкрито браконьєрничає на Заході України, створюючи додаткові зони напруги. У час фактичної війни покарання такого беззаконня має бути значно суворішим. Зброя і ніч для справжнього мисливця - поняття несумісні, адже, як свідчить статистика, нічні стрільби часто призводять і до людських втрат. А відстріл такої великої кількості дичини на території нашої області і взагалі безпрецедентний», - зазначив він.

Зараз ковельські пінкертони проводять слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сам єгер і його дружки користуються кабінами з глушаками,і то в кожному лмг.
Відповісти