Митрополит Ніфонт нагородив церковною відзнакою волинських пенітенціалів

Митрополит Ніфонт нагородив церковною відзнакою волинських пенітенціалів
Від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта представники Волинської єпархії УПЦ урочисто вручили медаль Волинської ікони Божої Матері начальнику управління полковнику внутрішньої служби Олександру Герасимчуку.

За словами голови інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ о. Валентина Марчука, ця медаль є високою церковною нагородою і стосується всього персоналу Державної кримінально-виконавчої служби області, який в більшій чи меншій мірі працює над перевихованням засуджених, - написала прес-служба управління ДПтС України у Волинській області.

Також було передано ікону із ликом Святого Миколая Чудотворця та кілька примірників Нового Заповіту для працівників управління.

Начальник управління ДПтС України в області полковник внутрішньої служби Олександр Герасимчук передав вдячність митрополиту Ніфонту та священнослужителям Волинської єпархії УПЦ за високу нагороду.

«Ви є лікарі заблукалих душ, духовні наставники, які з допомогою Божого слова націлюють своїх учнів на праведне життя. На сьогоднішній день церква відіграє значну роль у перевихованні засуджених. Сучасні реалії вказують на те, що саме завдяки церкві установи виконання покарань ефективно здійснюють перевиховання засуджених», - сказав Олександр Герасимчук, звертаючись до священиків УПЦ.

Начальник управління ДПтС України в області охарактеризував подальші плани щодо співпраці з Волинською єпархією. Зокрема, вже підписано домовленість з Володимир-Волинською єпархією УПЦ щодо будівництва храму на території Ковельської виховної колонії. Також ініціативу проявили засуджені Маневицької виправної колонії (№42), запропонувавши визначити місце та освятити для подальшого будівництва каплиці на території установи.

Волинська єпархія УПЦ тісно співпрацює з установами виконання покарань Волинської області. Наразі момент в установах щотижнево та з нагоди свят відбуваються богослужіння, які відвідують 70% засуджених. Душпастирська робота є одним з основних пріоритетів при проведенні соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими працівниками установ області із засудженими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нагорода з рук московських попів сприймається неоднозначно!
Відповісти
Останні новини
Митрополит Ніфонт нагородив церковною відзнакою волинських пенітенціалів
30 січень, 2015, 12:27