У Ковелі не заборонили торгувати алкоголем вночі

У Ковелі не заборонили торгувати алкоголем вночі
Ковельським депутатам не вистачило 4 голоси, щоб заборонити реалізовувати у закладах торгівлі алкогольні напої у нічний час.

Секретар міської ради Михайло Гетьман підготував на розгляд 65 сесії проект рішення «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива», - повідомляє ПроКовель.

Як він сам попередньо сказав, прийняття такого документу був один із пунктів його передвиборчої програми, коли ще балотувався до Ковельської міської ради.

У Ковелі вже діє рішення виконавчого комітету Ковельської міської ради про обмеження реалізовувати в торговельних закладах спиртні напої з 22:00 до 8:00 години.

Однак воно носить лише рекомендований характер і за даними Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ ігнорується власниками магазину «Сяйво» та супермаркетом «Слайга». До останнього закладу має пряме відношення міський депутат В’ячеслав Шава.

Працівники міліції зверталися до міського голови Олега Кіндера з поданням, в якому просили з метою стабілізації криміногенної обстановки в місті, зниження вуличної злочинності та вчинення адміністративних правопорушень, зокрема в стані алкогольного сп’яніння, додержання законних прав громадян встановити обмеження щодо реалізації алкоголю і для вищезазначених торгових точок.

За словами міського голови, до нього з подібними проханнями зверталися й ображені містяни.

У порядку денному 65 сесії Ковельської міської ради таки з’явилося питання «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива».

У проекті рішення його автор Гетьман зазначив, що заборона стосуватиметься стаціонарних об’єктів торгівлі, малих архітектурних форм та закладів торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства. І діятиме з 22:00 до 8:00 години.

З таким трактуванням цього питання цілком погодився і головний міліціонер Ковельщини Іван Тусь.

«Я підтримує проект рішення про заборону продажу у закладах торгівлі спиртних напоїв у нічний час. А тим, хто хоче випити вже після 22:00, можу порадити це робити в ресторанах», - зауважив Іван Тусь.

Депутат Роман Ляшук закликав своїх колег прийняти рішення, яким заборонити на території міста цілодобово торгувати алкоголем та тютюновими виробами.

А В’ячеслав Шава пропонував раді одноголосно не підтримувати це питання, адже, за його словами, воно не матиме юридичної сили для підприємця.

У результаті проект рішення «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива» підтримало лише 15 депутатів, що є недостатньо для його прийняття.

До речі, серед тих, хто утримався, а таких виявилося чотири, було помічено і лікаря залізничної вузлової лікарні станції Ковель Володимира Велимчаницю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.