Громадян Грузії, які воюють за Україну, карати не будуть

Громадян Грузії, які воюють за Україну, карати не будуть
Грузинів, які воюють в Україні на боці офіційної київської влади, не будуть карати за участь у збройних формуваннях за кордоном.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Леван Ізорія, - повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Newsgeorgia.

Нині у грузинському парламенті вносяться зміни до Кримінального Кодексу країни. Так, зокрема, додано статтю 312-1 щодо вступу чи участі до незаконного збройного формування на території іноземної держави.

"Ці зміни в жодному випадку не стосуються тих громадян Грузії, які беруть участь у бойових діях на Україні в рамках юрисдикції законної української влади", — пояснив заступник глави МВС.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляв, що "участь громадян Грузії за межами країни в незаконних збройних формуваннях, в їх підготовці або заклики до участі будуть вважатися кримінально караним злочином".

У ЗМІ також повідомлялося, що зараз на боці української влади воює майже сотня грузинів-добровольців. Керівник грузинського легіону добровольців Мамука Мамулашвілі стверджує, що на боці терористів теж воюють громадяни Грузії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Громадян Грузії, які воюють за Україну, карати не будуть
30 січень, 2015, 15:04