На Волині прозвітували про стан пенсійних виплат

На Волині  прозвітували про стан пенсійних виплат
Підбили підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в області у 2014 році щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення під час засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

"Протягом звітного року виплата пенсій проводилась своєчасно з дотриманням графіків виплати пенсій, загальна сума видатків на виплату пенсій за 2014 рік склала 4,8 мільярда гривень, – повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Лучковська.

Якщо говорити мовою цифр, то станом на 1 січня 2015 року на обліку в органах Пенсійного фонду України в області перебуває 281641 пенсіонер, в тому числі 11405 пенсіонерів силових структур і відомств. Середній розмір пенсії складає 1392,83 грн, що на 31,32 грн більше, ніж станом на 1 січня 2014 року. Протягом 2014 року в області призначено 12559 нових пенсій (на 15% більше в порівнянні з 2013 роком).

Починаючи з 21 березня 2014 року у головному управлінні та територіальних управліннях Пенсійного фонду України області проводиться виплата пенсій за новим місцем проживання 40 особам, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим або в м. Севастополь. Із числа громадян України, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей органами Фонду області взято на облік 1022 особи.

На виконання положень Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та у зв’язку із набранням чинності з 1 липня 2014 року змін до Податкового кодексу України станом на 1 січня 2015 року оподатковано пенсійні виплати 53 пенсіонерів області. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб за 6 місяців 2014 року становить 240,6 тис. грн.

"Що ж до Волині, то до бюджету головного управління Пенсійного фонду України в області за січень-грудень 2014 року надійшло 2516089,4 тис. грн власних коштів, що становить 104,1 відсотка планових призначень. Ріст у порівнянні з попереднім роком склав 202056,5 тис. грн (8,7 %). З них кошти єдиного соціального внеску, розподілені на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, становлять 2492375,8 тис. грн.," – зазначив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Андрій Романчук.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук поінформував присутніх про основні завдання управління на 2015 рік, серед яких: визначення моделі накопичувальної системи; вдосконалення доступу до інформації застрахованих осіб; модернізація персоніфікованого обліку осіб; покращення якості обслуговування громадян (у форматі «Єдиного вікна»); спрощення доступу громадян до інформації; співпраця з фіскальною службою; перехід до електронних архівів тощо.

А Світлана Мишковець відзначила позитивні напрацювання головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області, зокрема, зменшення звернень до контактного центру, що стосуються пенсійного забезпечення, а також подякувала за оперативну підготовку документів. Особливу увагу, за її словами, слід зосередити на підтримці сімей загиблих військовослужбовців та людей, які переміщаються з тимчасово окупованих територій. Заступник голови облдержадміністрації наголосила на необхідності продовження роботи в посиленому режимі та впорядкування пенсійних виплат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.