Український винороб закликав нардепів не знищувати галузь

Український винороб закликав нардепів не знищувати галузь
Президент Українського бюро винограду і вина Іван Плачков звернувся до народних депутатів України із закликом не приймати законопроект, який змушує виноробів платити за ліцензію 2,5 мільйона щорічно.

Своє звернення він розповсюдив у Facebook.

Ідеться про законопроект №1488 "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо збільшення розмірів плати за ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами)".

Він передбачає збільшення оплати за оптову торгівлю алкогольної продукції у щорічному розмірі 2 500 000 гривень. Сьогодні сума збору становить 500 000 гривень.

"Запропонований народними обранцями законопроект є до кінця не відпрацьованим та призведе до зупинки невеликих підприємств із втратою робочих місць у сільській місцевості", - вважає лен Європейської ради професіоналів вина Іван Плачков.

"Шановні депутати, звертаюсь до Вас, як до людей з високим почуттям відповідальності за долю та добробут країни, відкликати цей законопроект та внести до нього зміни, де передбачити сплату за ліцензію у розмірі відповідно до кількості вироблених пляшок. А для українських виробників, що виробляють вино з власного або придбаного у вітчизняного виробника винограду плату за ліцензію на оптову торгівлю - відмінити", - зазначив ініціатор звернення.

Законопроект ініціювали народні депутати України Ганна Гопко, Тетяна Острікова, Віктор Кривенко політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" та Олег Мусій "Блоку Петра Порошенка".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український винороб закликав нардепів не знищувати галузь
31 січень, 2015, 15:45