У Луцьку згадували тих, хто визволяв місто від нацистів. ФОТО

У Луцьку згадували тих, хто визволяв місто від нацистів. ФОТО
З нагоди 71-ї річниці визволення Луцька від нацистських загарбників на меморіальному комплексі «Вічна слава»» відбулася панахида в пам'ять за загиблими солдатами та тими бійцями, що продовжують гинути тепер у неоголошеній Росією війні.

Покладання квітів до пам’ятного знака «Невідомому солдату» та спільна молитва за загиблими відбулася 2 лютого.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук наголосив, що у час, коли лучани зібралися віддати шану тим, хто 71 рік тому загинув за незалежність своєї землі, через неоголошену війну сьогодні знову гинуть українці.

«Знову гинуть як військові, так і мирні жителі за свою землю. І я впевнений, що ця ганебна війна для Росії закінчиться, і ми знову будемо святкувати під єдиним та безхмарним небом», - сказав він.

За словами Кравчука, наразі лише п’ять чоловіків-військових залишилися живими, з яких троє проживають на території Донецької області, Києва та Львова, а двоє у Білорусі та Росії.

На вшанування прийшли й представники влади – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк та начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

Благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук побажав ветеранам міцності, сил та здоров’я, та додав, щоб молоде покоління брало приклад з таких українців у своєму подальшому житті.

«Хай та вічна пам'ять завжди буде в наших серцях, хай добрі наші справи супроводжують все наше життя. Ми – діти церкви Божої. Ми вміємо молитися, вміємо стояти за свій народ та пам’ятати всі трагічні моменти», - каже він.

Довідка

Під час Другої світової війни загинуло 150 тисяч волинян, які захищали українську землю зі зброєю в руках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"загинуло 150 тисяч волинян, які захищали українську землю" - а Яценюк сказал, что напали на Украину и Германию. Кому верить?
Відповісти
Треба вірити тільки історичним фактам та тим, хто там був.
Відповісти
100% підтримую - вірити треба історичним фактвм! - Визволителі вперши на наші землі прийшли в 1939 р, а 23 червня 1941 р в Луцькій тюрмі з гранат і кулеметів всіх поголовно (це не враховуючи двох років терору і заслань); - українці, які воювали проти нацистів, фашистів і комуністів так і не визнані національними героями; нащадки визволителів сорокових років визволяють нас сьогодні; на фото так і не побачив жодного визволителя, якому сьогодні за 90. Схаменіться, вшануйте пам'ять загиблих і не створюйте штучних "визволень", після яких мільйони українців освоювали простори Сибіру!
Відповісти
Ну як же без московських попів?! Сьогодні не відспівують полеглих героїв! Продажні с... Суд Божий буде! Не відкупитесь!
Відповісти
Фигвам, отак і загинуло 150 тисяч волинян, які захищали українську землю від навали совєцько-фашистської окупації. Сходи до архіву - дізнаєшся багато цікавого! Перестань дивитися расєйське ТБ та з'ясовувати історичну правду через інтернет! Якщо читатимеш більше історичної літератури, то перестанеш задавати дурнуваті питання. Бажаю успіхів у вивченні історії рідного краю (хоча хто зна де твій рідний край, судячи з москальського нарєчія)
Відповісти
Захищали українську землю? Воїни УПА захищали свою землю.А на плечах тих,хто насильно був взятий в красну армію і загинув в тій м'ясорубці, прийшов страшний комуно-російський окупант.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку згадували тих, хто визволяв місто від нацистів. ФОТО
02 лютий, 2015, 13:39