Отруєні у луцькому кафе люди кажуть, що санстанція вигороджує заклад

Отруєні у луцькому кафе люди кажуть, що санстанція вигороджує заклад
Люди, які отруїлися на святкуванні дня народження у луцькому кафе «Скіф», переконані, що санстанція «прикриває» цей заклад.

Про це журналісту ВолиньPost 1 червня розповіла одна із постраждалих, яка нині перебуває на лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні із діагнозом сальмонельоз.

За словами дівчини, у суботу, 26 травня, компанія із понад 30 людей у цьому закладі святкувала день народження. У компанії було 24 дорослих і 8 дітей.

«З собою принесли горілку і воду, свіжі фрукти, а також свіженьке, спечене вдома, м’ясне. Купили і три палки ковбаси, теж свіжої. Принесли заморожений язик на заливне і свіжу щуку, яку кухарі кафе самі готували. Торт також принесли із собою, купували його у супермаркеті «Вопак», але того дня санстанція робила там перевірку, тому торт точно був свіжий, – розповіла хвора.

«Вони ж подавали кілька салатів: з креветок, курки, грибів. Була червона риба, копчена риба, оселедець, м’ясний рулет, перепелині яйця з червоною ікрою. Були холодні закуски, гарячі страви», – повідомила дівчина.

Однак уже за 2-3 години з початку застілля двом гостям стало зле – людей знудило, однак жодних підозр на неякісну їжу не виникло, тому компанія продовжила святкування. Розійшлися по домівках лише перед одинадцятою вечора.

За словами постраждалої, впродовж наступного дня, 27 травня, багатьом людям, що були у тій компанії, стало зле – нудило, мучила діарея і піднялася температура. У декого, за словами співрозмовниці ВолиньPost, температура сягнула 41 градуса.

У лікарню ж люди, що побували на святкуванні дня народження, почали звертатися вже у понеділок, 28 травня.

«Коли ми поступили в лікарню, нас попередили, що це може бути сальмонельоз. Діагноз підтвердився, коли зробили аналізи», – розповіла дівчина.

Також вона розповіла, що нині, станом на 1 червня, в обласній інфекційній лікарні перебуває восьмеро людей з тієї компанії.

«Але у лікарню звернулися не всі. Тобто і аналізи здали не всі. Деякі лікуються вдома. Зараз одна дитина в лікарні, але погано почуваються ще двоє діток, хоча вони лікуються вдома. Загалом зі всіх дорослих гостей, що були у «Скіфі», не мали жодних симптомів троє чи четверо людей, решта – отруїлися», – зазначила постраждала.

До всього, вона розповіла, що одна із працівниць санстанції просила у хворих, аби люди, які ще, ймовірно, звернуться у лікарню, не розповідали при госпіталізації, що вони отруїлися у кафе «Скіф».

Нагадаємо, в інтернеті уже писали про отруєння понад 30 людей у луцькому кафе.

Факт отруєння людей у луцькому кафе «Скіф» підтвердила і волинська санстанція.

Епідеміологи відібрали для мікробіологічного дослідження проби харчових продуктів, змивів, води.

Остаточний висновок про причини виникнення епідемічного ускладнення зроблять за результатами лабораторних досліджень.

До слова, одночасно зі святкуванням дня народження в кафе «Скіф» 26 травня харчувалася і екскурсійна група, а 27 травня проводилось весілля. Зазначені заходи пройшли без епідускладнень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«З собою принесли горілку і воду, свіжі фрукти, а також свіженьке, спечене вдома, м’ясне. Купили і три палки ковбаси, теж свіжої. Принесли заморожений язик на заливне і свіжу щуку, яку кухарі кафе самі готували. Торт також принесли із собою, купували його у супермаркеті «Вопак», але того дня санстанція робила там перевірку, тому торт точно був свіжий, – ..... УКРАИНСКОЕ ЖЛОБСТВО!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Все чим можна отруїтись принесли самі з дому....... Не бачу винну закладу.
Відповісти
офіціянти хами а саме: риженькій такій і чорненькій !!прошу звільнити ...........ну будьласка!
Відповісти
Останні новини
Отруєні у луцькому кафе люди кажуть, що санстанція вигороджує заклад
01 червень, 2012, 14:05