Який податок на нерухомість платитимуть жителі Ковеля

Який податок на нерухомість платитимуть жителі Ковеля
Ковельська міська рада на своїй черговій сесії визначилася зі ставкою податку на нерухому майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів нежитлової нерухомості.

Також депутати прийняли положення про встановлення цього виду податку, - пише "проКовель".

Отож цьогоріч містяни ще сплачуватимуть податок на нерухомість по-старому, а вже в 2016-у за ставками прийнятими зараз. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості розташованих у Ковелі. Щоправда, в положенні відмічені й об’єкти, які не будуть оподатковуватися.

Це, зокрема, об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади, місцевого самоврядування, будівлі дитячих будинків сімейного типу, гуртожитки, житлова нерухомість непридатна для проживання, об’єкти житлової нерухомості, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, будівлі промисловості, а саме: виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств.

А що стосується податку на нерухоме житлове майно, то тут Кабмін визначив обмеження: податок не платитимуть ті квартиронаймачі, які володіють квартирною площею до 60 квадратів, або будинком – до 120 квадратних метрів. А все, що вище згаданих цифр, буде оподатковуватися. У Ковелі - це один відсоток до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Рахуватимуть кожен додатковий квадратний метр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Який податок на нерухомість платитимуть жителі Ковеля
02 лютий, 2015, 14:59