Олегу Сєнцову висунули ще одне звинувачення

Олегу Сєнцову висунули ще одне звинувачення
Українського кінорежисера Олега Сенцова тепер звинувачують не тільки за статтею 205 КК РФ ("терористичний акт"), а й за статтею 222, частина 3 ("незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв ").

Про це повідомляє "Газета.ua" з посиланням на правозахисний сайт "Открытая Россия".

Постанова про нове обвинувачення Олегу Сенцову вручили співробітники СІЗО Лефортово, де він утримується з травня минулого року. Адвокати кінорежисера повідомили, що весь минулий тиждень їм не вдалося додзвонитися до слідчого щоб довідатися подробиці нового обвинувачення.

Нагадаємо, що суд постановив залишити Сенцова під вартою до 11 квітня 2015 року. Слідство вважає українського кінорежисера, який до арешту жив у Криму, громадянином Росії та не допускає до нього українського консула в Москві.

У справі про "кримський тероризм", крім Олега Сенцова, заарештовано ще троє жителів Симферополя: Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв. Останній був засуджений на 7 років позбавлення волі 17 грудня 2014 року Московським міським судом. Справа слухалася у закритому режимі.

Нещодавно Київський суд Симферополя відмовив Олександру Кольченку у збереженні українського громадянства на тій підставі, що він вчасно не подав заяву про це.

Захист активіста доводить у суді, що, по-перше, позбавлення владою однієї країни громадянства іншої суперечить міжнародному праву та законодавству обох цих країн. По-друге, Кольченко не міг подати заяву про збереження громадянства України, оскільки був під арештом.

Ані Олег Сенцов, ані Олександр Кольченко не визнають своєї провини у тероризмі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.