Військовозобов'язаним обмежили пересування в межах України

Військовозобов'язаним обмежили пересування в межах України
У Генштабі заявили, що військовозобов'язані мають мати довідку з військкомату не лише для виїзду за кордон, а й для виїзду за межі адміністративних районів.

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Володимир Талалай, - повідомляє "Укрінформ".

"Чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара. Тому питання оформлення такого дозволу оформляється у формі відповідної довідки", - сказав він.

Більше того, зазначив генерал, таку ж довідку військовозобов'язані повинні мати навіть при поїздках в межах України.

"Військовозобов'язаний, який в умовах, коли в державі проводиться мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, він повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл... Це не обов'язково виїзд за межі державного кордону. Навіть, переміщуючись по території держави", - заявив Талалай.

Довідку з військкомату потрібно мати і при тимчасовому переміщенні за межі адмінрайонів.

"Тому, що він (військовозобов'язаний - ред.) може бути необхідний для комплектування військ. Якщо у ньому немає потреби, йому видаються довідку і він з цією довідку переміщується", - заявив представник Генштабу.

Водночас, генерал уточнив, що таку довідку не потрібно отримувати, якщо військовозобов'язаний виїжджає за межі свого адмінрайону "на день-два".

За його словами, мінімальні терміни для виїзду поки остаточно не визначені, і це, та інші питання, будуть врегульовані найближчим часом на виконання указу Президента України № 40/2015.

Найчастіше, зазначив Володимир Талалай, потреба у цій довідці стосується випадків, коли військовозобов'язаний має намір виїхати за межі держави під час мобілізації.

"Це має бути довідка установленої форми у військовому комісаріаті, де визначено що громадяни такий-то перебуває на обліку і має дозвіл на виїзд", - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
класно. а ми ржали що кацапи живуть в полiцейскiй державi, скоро i ми приэднаэмось до них)
Відповісти
Скоро довідки на похід в магазин треба буд брати в воєнкоматі !! Бред сивого пороха !!!!
Відповісти
Крепостное право возвращается!
Відповісти
Талалай мабуть перепив. Це грубе порушення прямих конституційних прав людей. Навіть на підставі такої заяви будь-хто має право звертатися безпосередньо в суд. А порушник конституційних прав і свобод повинен нести покарання!
Відповісти
В АРМІЙЦІВ ВСЕ ЯК ЗАВЖДИ - ПО ТУПОМУ, ЛИШ БИ ВИКОНАТИ ВКАЗІВКИ ВИЩЕСТОЯЩОГО КЕРІВНИЦТВА. а ЯК БУТИ, ЯКЩО 2/3 ГРОМЯДЯН ПРАЦЮЮТЬ ТА ПРОЖИВАЮТЬ НЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ, ЗВІЛЬНЯТИСЬ?
Відповісти
В АРМІЙЦІВ ВСЕ ЯК ЗАВЖДИ - ПО ТУПОМУ, ЛИШ БИ ВИКОНАТИ ВКАЗІВКИ ВИЩЕСТОЯЩОГО КЕРІВНИЦТВА. а ЯК БУТИ, ЯКЩО 2/3 ГРОМЯДЯН ПРАЦЮЮТЬ ТА ПРОЖИВАЮТЬ НЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ, ЗВІЛЬНЯТИСЬ?
Відповісти
взагалі таке пересування обмежується леше за умови введення військового стану, а в іншому випадку нехай на фронт депатати валять
Відповісти
Хто ж його введе цей воєнний стан, тоді ж корпорація 'богдан' мусить робити БТРи, а фабрика 'рошен' фасувати патрони а не цукерки. Такого ніхто не допустить, простіше перепишуть конституцію для такого діла.
Відповісти
коли Відчизна в небезпеці !
Відповісти
та ложать ....... на батьківщину наші слуги народу
Відповісти
Повний маразм,а чим скажіть такі закони відрізняються від тих які приймав уряд яника,це ж тюрьма всередині своєї держави,за яку воюють прості люди підтримуючи в тому числі і фінансово!!! Посюті ми і так всі воюємо хто на передовій хто на волонтерских засадах,а от влада тільки мішає нам у цьому!!!таке відчутя що сеня з порошенком вже потихеньку перейшли на сторону расеї,і починають нас потихеньку знищувати!
Відповісти
ще один спосіб підзаробити хабарникам на виписуванні незрозумілих довідок невстановленої форми
Відповісти
Питання до юриста:чи дійсно заборонили виізд і пересування в Украіні військовозобов'язаних?І чи потрібна довідка?це ж по суті грубе нарушення прав і свободи людини.Це ж не тюрма???
Відповісти
Все частіше в мене виникає питання "а за що ми боримось?" Мені здається нашій владі взагалі не вигідно коли народ буде розумний та вільний.... Так і хочуть усіх в одне стойло поставити....
Відповісти
З таким підходом скоро Україну чекає повний економічний коллапс! Держава як не справлялася так і не справляється з ситуацією! Хлопців шкода...родини, дітей...Страждають всі прості люди без винятку
Відповісти
Останні новини
Військовозобов'язаним обмежили пересування в межах України
02 лютий, 2015, 16:35