Порошенко спілкуватиметься з народом через e-mail

Порошенко спілкуватиметься з народом через e-mail
Президент України Петро Порошенко закликав до рішучого прориву в переході до електронного урядування й пообіцяв створити портал для петицій громадян.

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, - повідомляє Телеканал новин «24» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Це поширена в демократичних країнах та доволі ефективна технологія колективного впливу громадян на владу… Голос однієї людини влада може й не почути, а петиція – це вже потужний хор», – зазначив Порошенко.

Крім того, за його словами, громадяни мають і на індивідуальній основі отримати не просто технічну можливість, але й юридичне право звертатися до органів влади електронною поштою.

"Навіщо їхати, стояти в довгих чергах для того, щоб отримати штамп, як у бюрократів, що ти здав скаргу? Навпаки, якщо ти електронною поштою звернувся, то звернення тут же потрапляє у облік, і відповідна система має в обмежений термін, щоб дати відповідь по суті. Хочеш подати клопотання до Президента, поскаржитися на проблему чи чиновника? Так, язик до Києва доведе, але не треба буде плентатися до Києва через усю країну. Впевнений, що скоро буде можливість написати прямо з дому, і таке електронне звернення матиме силу й статус вашого офіційного звернення, як справжнє паперове звернення", – йдеться в заяві.

За словами Президента, проект "Цифрова Україна" передбачає безпрецедентну відкритість електронних даних, пов’язаних з роботою органів влади, публічних фінансів, державних реєстрів, інших напрямків, державних закупівель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да,а ше через контакти і однокласникі!
Відповісти
Порошенко ти поганий призедент
Відповісти
10-років неможу, відновити електро постачання, СЕНЮТКА О,М,+ САДОВИЙ А,І.до них звирталися толку ніякого=ФУДБОЛЯТЬ-РОЗІБРАТИСЯ ПРОШУ,ЖИТТЯ ТАКЕ КОРОТКЕ У ТЕМРЯВІ,ДЯКУЮ !
Відповісти
Останні новини
Порошенко спілкуватиметься з народом через e-mail
03 лютий, 2015, 08:22
Кажуть, що на митниці...
03 лютий, 2015, 07:00