На Волині наживаються на коштах для АТО

На Волині наживаються на коштах для АТО
У Володимирі-Волинському діють шахраї, які нібито збирають гроші для допомоги бійцям.

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк у вівторок, 3 лютого, на оперативній нараді повідомив, що до нього звернувся підприємець із питанням, чи насправді мер очолив збір коштів на потреби вояків АТО із представників бізнесу обласного центру, - пише БУГ.

Як розповів Саганюк, підприємцю зателефонувала жінка, назвалась працівником міської ради Володимира-Волинського та сказала, що необхідно пожертвувати на потреби вояків АТО певну суму грошей, та скинула йому номер картки.

Коли лучанин розмірковував, чи варто це робити, чи ні, нав’язлива “працівниця” міськради почала телефонувати дружині підприємця із подібними вимогами.

“Коли до мене зателефонував цей житель обласного центру, я не знав, що одразу й відповісти. Це добре, що ця людина запитала у мене, а не поспішила скидати кошти”, – зазначив мер.

“Ніяких коштів я на АТО від підприємців Луцька не збираю! Це просто шахрайська схема, неприкрите вимагання грошей, використання тяжкого становища держави в особистих цілях”, – обурився Саганюк.

Петро Саганюк розповів, що звернення про шахрайство у сфері вимагання грошей на допомогу бійцям АТО міліція у місті фіксує щодень. У понеділок, наприклад, таких звернень було близько 16.

Міський голова закликав мешканців Володимира, аби не робили ніяких перерахувань коштів на рахунки, які скидають їм у телефонному режимі.

“Перевірте інформацію через правоохоронні органи. Ліпше не один, а декілька разів. Люди, не ведіться на провокації! Про збір коштів чи матеріальних речей повідомлятиметься офіційно: в пресі, на сайті міськради та з інших офіційних джерел. Бережіть себе самі, будьте пильними!”, - повідомив Саганюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.