Лучанам нагадали, що безкоштовну медицину у міських лікарнях забезпечити неможливо

Лучанам нагадали, що безкоштовну медицину у міських лікарнях забезпечити неможливо
Щоб закупити медикаменти на один день стаціонарного лікування у луцьких медзакладах, треба в середньому 117 гривень, натомість реально за бюджетні кошти можна забезпечити лише 11,9 гривні.

Про це розповів під час засідання колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради у вівторок, 3 лютого, керівник цього управління Федір Кошель.

За його словами, у 2015 році на медикаменти для одного амбулаторного обстеження людини треба 10 гривень, натомість в бюджеті є лише 48 копійок.

Для закупівлі медикаментів на один день перебування у пологовому будинку потрібно в середньому 58,8 гривні, а з бюджету можуть забезпечити лише 8,24 гривні, - каже Кошель.

Тому він визнав, що держава не може виконати свою декларацію «безплатної медицини». Федір Кошель порадив лучанам користуватися касою взаємодопомоги «Допоможемо собі» та брати кошти із інших джерел, щоб лікуватися.

Натомість він розповів, за якими принципами планують у 2015 році реформувати медицину у Луцьку. Йдеться про принципи вибору медзакладу та лікаря, «гроші ідуть за пацієнтом» та самостійність закладу у питання розподілу коштів, встановлення штатного розпису, формування бюджету та встановлення зарплати ля працівників.

Так, у 2015 році середню зарплату лікаря планують на рівні 3200 гривень, спеціалістів із базовою медичною освітою – 2294 гривні, молодших медичних сестер – 1518 гривень, спеціалістів із немедичною освітою – 2084 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А небезкоштовна медицина - це лікарю в кишеню? В медицині так робиться!!! Чи хтось зі мною не згідний? Вся медицина - "приватна"!!! Так рахують майже всі лікарі!!! Вони її "прихватизували". А ще їм зарплати малі, як їх послухати. Бідні, нещасні...
Відповісти
А коли в нас цікаво була безкоштовна медицина лікарі взагалі зажралися ім ще зарплати піднімати?якщо лікарю на лапу не дасиш він в твою сторону навіть неподивиться. Санітаркам медсестрам треба зарплати піднімати бо за копійки працюють
Відповісти
Ніяких зарплат! Вони і так жирують!вілли строять на людській крові!на чужому горі свого щастя не построїш!
Відповісти
Останні новини
Лучанам нагадали, що безкоштовну медицину у міських лікарнях забезпечити неможливо
03 лютий, 2015, 13:44