Військовий експерт назвав проблеми мобілізації в Україні

Військовий експерт назвав проблеми мобілізації в Україні
Держава має вживати різного роду запобіжні заходи, у тому числі з метою обмеження пересування військовозобов'язаних у період проведення мобілізації.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак на прес-конференції у вівторок, - передає Укрінформ.

"Потрібно для держави сьогодні здійснювати певні запобіжні кроки для того, щоб принаймні забезпечити соціальні рівновагу. Щоб усі були у рівних умовах. Щоб не було такого, наприклад, що хтось виїхав за кордон за пропозицією того ж самого Путіна", прокоментував експерт заяву генерала Генштабу про те, що військовозобов'язані під час проведення мобілізації повинні мати довідку з військомату при виїзді за межі адмінрайонів, у тому числі, за кордон.

Також Бадрак вказав на те, що потрібно також враховувати юридичну сторону питання, "яку, насправді, парламент може дуже швидко вирішити".

Експерт переконаний, що Путіна лякає ситуація з готовністю українського народу протистояти агресії, і він вже навіть особисто "підключається до проведення інформаційно-психологічних операцій" з метою зриву мобілізації.

Про це, власне, свідчить його заява із закликом до українців переховуватися на території РФ від мобілізації.

Бадрак наголосив, що мобілізація зараз є дуже необхідною для держави. Хоча її проведення і має ряд проблем.

Передусім, переконаний він, основна причина пов'язана з відсутністю належного мотиваційного забезпечення. Крім того, дається в знаки "відсутність підходів до стратегічного будівництва війська, здатного уже самим по собі бути фактором стримування".

Нагадаємо, напередодні в Генштабі ЗСУ повідомили, що в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара, що оформлюється у формі довідки.

Ця довідка має надаватися при бажанні виїхати під час мобілізації за межі адмінрайонів, у тому числі, за межі державного кордону.

Довідку не потрібно отримувати, якщо військовозобов'язаний виїжджає за межі свого адмінрайону на короткий період часу. Хоча, мінімальні терміни для виїзду поки остаточно не визначені, і це та інші питання, будуть врегульовані найближчим часом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якби сини всіх високопоставлених чиновників України служили, АТО завершили б набагато швидше
Відповісти
З часів союзу нічого незмінилось чим більше в армії дубів тим крепче оборона.
Відповісти
Шо воно меле. Де тільки той Вальдцман шукає таких ублюдків, і ставить їх на посади. Чекаєм довідок для виходу в туалет.
Відповісти
Останні новини
Військовий експерт назвав проблеми мобілізації в Україні
03 лютий, 2015, 16:25