«Бурштиновий бізнес» на Волині - під охороною?

«Бурштиновий бізнес» на Волині - під охороною?
Журналістка Наталка Воскресенська побувала у селі Лісове Маневицького району, яке відоме своїми «бурштиновими» родовищами.

Що вдалося дізнатися та побачити, вона описала у статті на ВолиньPost під назвою «Бурштинова мафія» на Волині: «криша», долари і селяни.

Волинь – Рівне – Польща – таким є традиційний шлях бурштинової контрабанди, де сам бурштин переробляється й продається як ювелірна продукція і бурштинова кислота. Ціна бурштину в Україні на «чорному» ринку коливається від 200 до 4500 умовних одиниць.

Так, бурштин фракції «2» вартує від 200 доларів, фракції «5» - від 400 доларів, фракції «10» - від 800 до 1200 доларів. Самоцвіти фракції «15» коштує від 1200 до 1800 доларів, фракції «20» - від 1800 до 2400 доларів, фракції «50» - від 2500 до 3800 доларів та «сотку» оцінюють від 4000 до 4500 доларів.

У сусідній Польщі він у рази дорожчий - в 1,5 - 2 рази, ніж на «чорному» ринку України.

«Сонячне каміння», видобуток якого наразі не регламентується законодавством, приваблює й охочих «кришувати» цей бізнес.

Схоже, саме розборки за «долю» у нелегальному видобутку бурштину і призвели спочатку до стрілянини «самооборонівців» та «правосеків» на околиці села Оконськ Маневицького району.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ СТАТТЮ: «БУРШТИНОВА МАФІЯ» НА ВОЛИНІ: «КРИША», ДОЛАРИ І СЕЛЯНИ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кришує начальник міліціїШпига . Допомагає правосек Данильчук.
Відповісти
Зараз кришує Лапін,а точніше його мандатом прикриваються всі(Айдар,Самооборона) для кришування, хоч він сам особисто після інцеденту з ПС замоусунувся від цих справ(займаються його помічники-адвокати) ...Шпига в ролі цапа відбувайла, але він в долі, отже можна сказати також кришує...
Відповісти
Кришує Гунчик бо якби він хотів то за одну неділю з понеділка по пятницю навів би порядок, а інакше який він губернатор якщо він в одній області в одному районі не може навести порядок виставити чергові патрулі, підключити з інших районів і навхрест заборонити видобування до врегулювання ситуації на законодавчому рівні
Відповісти
Там крім Лапіна ще половина депутатів з нашої орбласті і Гунчик з головним ментом разом, зрозуміло що Гунчин гроші за те не отримує але підтримка в києві за те що він не бачить що в нього під носом робиться неодмінно є
Відповісти
Останні новини
«Бурштиновий бізнес» на Волині - під охороною?
03 лютий, 2015, 20:12