«Айдар» матиме нового керівника, - Генштаб

«Айдар» матиме нового керівника, - Генштаб
Розподілу батальйону "Айдар" не буде, командиром буде не нинішній в.о. комбата Євген Пташник і не Сергій Мельничук, а третя особа.

Про це розповів речник Генштабу Владислав Селезньов, коментуючи заяви нардепа Сергія Мельничука про розподіл "Айдару" на дві частини, - пише Українська правда.

"Ця особа буде призначатись рішенням Генерального штабу", - додав Селезньов

"Буде одна військова частина, двох "Айдарів" не буде, розподілу не буде. Для тих, хто захоче перейти з "Айдару" в інші структури і підрозділи, всім будуть створені сприятливі умови для цього. Але батальйон "Айдар" буде один. Не буде "Айдару" імені Мельничука чи "Айдару" імені Пташника, "Айдар" є один – 24 батальйон", - додав Селезньов.

Станом на сьогодні в.о. комбата є Євген Пташник, Мельничук – народний депутат, додав речник Генштабу.

У відповідь на запитання про те, яка печатка нині є дійсною ВЧ 0624 чи 2950, Селезньов сказав: "Печатка 0624 десь є, але фізично побачити її не вдається. Тому мова йде про нову печатку 2950 і новий індекс, але підрозіл "Айдар" – один".

У понеділок депутат Верховної Ради від фракції Ляшка Сергій Мельничук заявив про намір Генерального штабу розділити батальйон на дві частини.

"У результаті важких переговорів Генеральний штаб вирішив розділити батальйон на дві частини. У принципі, і та й інша частина батальйону мотивована, і це правильне рішення", – сказав він.

30 січня Мельничук, який був комбатом "Айдару" до обрання у ВРУ, стверджував про намір Міноборони розформувати батальйон.

Своєю чергою, у відомстві заявляли, що мова йде лише про зміну печатки і назви військової частини, до якої належить батальйон – з 0624 на 2950.

Упродовж останніх днів прихильники Мельничука з "Айдару" двічі пікетували Міноборони, вимагаючи відмовитися від таких змін. У понеділок близько 50 бійців навіть запалили під відомством шини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гайдар попереду... Додому лежнів!
Відповісти
Тепер Мельничук кусає лікті, забрали такий інструмент для ма.....ва. Ура!!!! Тепер можливо Айдар поверне свою бувшу славу і дюдей, які приходять будуть перевіряти, а не брати просто з вулиці. СЛАВА АЙДАРУ.
Відповісти