«Старе місто – мертве», - перший заступник Романюка

«Старе місто – мертве», - перший заступник Романюка
У історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» є надто мало об’єктів, які можуть притягувати туристів, тому у вечірні години воно «вимирає».

Про це розповів під час засідання виконкому Луцької міськради у середу, 4 лютого, перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

За його словами, у цій частині Луцька працюють мало підприємців, які б могли відкрити заклади для туристів.

На таке зауваження начальник управління туризму та промоції міськради Наталія Бунда відзначила, що вони справді планують залучати підприємців, проте не уточнила, як саме.

«Головне, що треба - створити умови для бізнесу, кав’ярень, ресторанів та готелів у Старому місті. Також вважаю за доцільне переорієнтувати діяльність Луцького замку, наситити його новими експозиціями, відкрити двері у вежах, де вони зачинені, наситити його новими маршрутами, започаткувати нові театралізовані екскурсії», - пояснила вона.

Також вона додала, що у 2015 році планують відкрити доступ для туристів до вежі Чарторийських та фрагменту стіни 15 століття і реставрувати їх, адже стіна може завалитися за рік-два.

На думку Наталії Бунди, люди, які живуть і працюю у Старому місті, мають облаштувати свій побут таким чином, щоб слідкувати за підтриманням гарного вигляду цієї частини Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тонкий натяк злодія на "товсті" обставини. Треба зменшити площу заповідної зони, щоб можна було добре красти землю.
Відповісти
Це натяк- Треба віткривати генделики. Мало парк засрали, треба добити старе місто!
Відповісти
Це в чиновника душа мертва. Романюк, не пускай його в справи заповідника. Що б він не розпочинав, у нього виходить КПСС, як у Чорномирдіна.
Відповісти
кравчук і бунда прозвітували про результат своєї "плідної роботи": «Старе місто – мертве»!!!
Відповісти
Знесіть до чорта старий ринок і побудуйте щось що зацікавить туристів, ринок це великій смітник посеред центру нашого міста!
Відповісти
Давно пора. Але вже скільки років далі розмов не іде.
Відповісти
так перший заступник і куратор культури підписують вирок тій землі, де лежать кістки наших предків. Гидоття. Нехай скорочувальник григоренко його нах.. скоротить - пенсіонера хрЕнового.
Відповісти
А цікаво чому Кравчук не згадав, що він вже більше 10 років курує це питання - ще за Кривицького. Питання до Миколи Ярславовича - скільки можна тримати пенсіонерів на посадах заступників, які ще живуть в реаліях соцреалізму - вкрасти, роздєрєбанити, і підняти шум навколо своєї персони.
Відповісти
питання до Романюка, що він зробив як мер щоб місто ожило? забрав базар? зробив туристично привабливим? Гнатів і Кравчук робили .....а мер ленточки різав. Нічого не міняється
Відповісти