Які напрямки розвитку реалізують на Волині до 2020 року

Які напрямки розвитку реалізують на  Волині до 2020 року
Результати роботи обласної робочої групи з розроблення проекту стратегії розвитку Волинської області до 2020 року підсумували під час громадських слухань.

Участь у слуханнях взяв перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

"Напрацьовано тринадцять основних напрямків розвитку Волині, серед яких пріоритетними є «Розвиток людського потенціалу», «Волинь – туристична», «Нова промисловість», «Місцева енергетика», «Волинське село», – повідомив радник голови облдержадміністрації, голова правління Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк.

Також він додав, що керівниками відповідних підгруп підготовлено пропозиції щодо операційних цілей, завдань та заходів, виконання яких буде спрямоване на реалізацію стратегії регіонального розвитку. Також розпочато роботу з обговорення стратегії у районах та містах.

Про напрацювання в галузі туризму доповіла перший проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук. Зокрема, вона розповіла про інноваційну складову концепції розвитку туризму на Волині – торгівельно-виробничий, туристично-рекреаційний кластери, створення відновлювально-енергетичного та ІТ-кластеру. Також поінформувала про економічний, соціальний та екологічний розвиток області у розрізі туристичної привабливості.

Перший проректор, доцент кафедри менеджменту Волинського інституту економіки та менеджменту Оксана Степанюк окреслила основні цілі розвитку людського потенціалу Волині, серед яких: підтримка проектів культурного спрямування «Велика Волинь – колиска української культури»; модернізація системи освіти; сприяння доступу до якісних медичних послуг та формування здорового населення; забезпечення доступності до якісних житлово-комунальних послуг, забезпечення житлом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а які напрямки вже реалізували до 2015 року???
чи знову бла-бла-бла з пустого в порожнє?
Відповісти
А "Волинське село"це як?Знову молоко Єрємєєву з Івахівим віддавати за дарма?
Відповісти
в Луцьку декілька днів тому,було створемо туристичний альянс,в який входять різні сфери відпочинку,на даний момент він розвивається,тобто не все в нас так погано.
Відповісти