У Генштабі розповіли, коли можуть бути мобілізовані жінки

У Генштабі розповіли, коли можуть бути мобілізовані жінки
У Генштабі нагадали, що військовозобов'язані жінки можуть бути викликані на військову службу в рамках мобілізації.

Також повідомляється, що за минулий рік в ЗСУ призвали близько 100 жінок, які були призначені в медичні підрозділи та підрозділи зв'язку, - передає ТСН.

"У відповідності з законом у ході проведення трьох черг часткової мобілізації в 2015 році, як це було і в 2014 році, на військову службу можуть бути призвані і жінки", - повідомив в.о. спікера Генштабу Владислав Селезньов.

Він зазначив, що під час мобілізації, можуть бути призвані на військову службу військовозобов'язані жінки такого віку: для осіб офіцерського складу, віком від 20 до 50 років, для інших військовозобов'язаних жінок - від 20 до 40 років.

За його словами, призову можуть підлягати в першу чергу жінки, які виявили бажання пройти службу, перебувають на військовому обліку у військкоматах, визнані військово-медичними комісіями придатними до військової служби, що проходили військову службу та одержали відповідні військові спеціальності.

Селезньов додав, що більшість жінок будуть проходити службу на медичних посадах, а також у підрозділах зв'язку та логістики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хочу запитати. Я медична сестра, стаж роботи 30 рок!в. Працювала 10 рок!в в в!дд!ленн! анестез!олог!!-реан!мац!!, 7 рок!в операц!йною медсестрою. В даний час знаходдусь на п!льгов!й пенс!!. Хочу бути моб!л!зованою. В!к 53 роки. Як можна отримати !нформац!ю з приводу моб!л!зац!!.
Відповісти