Луцькі депутати одноголосно підтримали визнання Росії агресором

Луцькі депутати одноголосно підтримали визнання Росії агресором
Депутати Луцької міськради долучилися до звернення Верховної Ради щодо визнання Росії агресором, а «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Рішення про підтримку звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором підтримали під час позачергової сесії у середу, 4 січня.

У тексті звернення Луцької міськради йдеться:

«Сьогодні саме завдяки російській підтримці, терористичні організації «ДНР» та «ЛНР» порушують територіальну цілісність України, озброюють своїх бойовиків сучасною військовою технікою, ведуть запеклі бої з українськими військовими та добровольцями, руйнують населені пункти, калічать і вбивають мирне населення Донецької та Луганської області...

Закликаємо жителів міста, всі підприємства, установи та організації, зареєстровані в м.Луцьку, усіма засобами підтримувати дії української влади і народу, направлені на зупинення агресії проти України та встановлення миру.

Висловлюємо солідарність із Парламентською Асамблеєю Ради Європи, яка застосувала дипломатичні санкції до Російської Федерації. Маємо тверду надію, що світове співтовариство згуртовано підтримає нашу державу в прагненні захистити свою територіальну цілісність та відновити мир…».

«Наш «сусід» в лапках сьогодні є агресором по відношенню до українського народу, по відношенню до держави Україна. Також сьогодні є так звані «ДНР» та «ЛНР», які, на моє тверде переконання, є терористичними організаціями, які сьогодні здійснюють злочини, які сьогодні вбивають людей, знищують інфраструктуру держави», - відзначив міський голова Микола Романюк.

Він також пообіцяв, що міська рада буде дбати про сім’ї живих та загиблих бійців, які брали та беруть участь у війні на Сході.

Депутат міськради Юрій Вега запропонував у рішенні також засудити позицію народних депутатів Ігоря Єремеєва, Степана Івахіва та Сергія Мартиняка, які під час голосування у Верховній Раді не підтримали це звернення (Єремеєв та Івахів не були на засіданні, а Мартиняк за таке рішення, за даними сайту ВРУ, не голосував).

Також його позицію підтримав депутат Павло Данильчук, який вніс доповнення від імені деяких бійців АТО. На його думку, немає таких причин, через які народний депутат може пропустити таке важливе голосування.

Таку позицію розкритикував депутат Оленксандр Пиза. За його словами, не варто ставити штампи і критикувати депутатів, які через хворобу та відрядження не змогли проголосувати. Він нагадав, що і на сесію міськради прийшли не всі 50 депутатів. «То що тепер, тих депутатів засудити і розстріляти?», - здивувався Пиза.

Також проти згадування у рішенні волинських нардепів виступив Євгеній Ткачук. Він нагадав, що Івахів, Єремеєв та Мартиняк виділили десятки мільйонів гривень на допомогу армії та особисто їздили у зону АТО, натомість їх критики «навіть не знають, в які стороні Дебальцеве знаходиться».

Депутат Роман Романюк відзначив, що Луцька міська рада не має права давати оцінку народним депутатам, які обрані не від луцького округу №22. Він подякував депутату Ігорю Лапіну, який підтримав таке рішення.

Натомість Григорій Пустовіт відзначив, що варто засудити всіх депутатів, які не підтримали таке рішення, а не тільки трьох волинських.

Депутат Андрій Козюра вніс пропозицію доповнити текст засудженням всіх народних депутатів, які не підтримали звернення. Її підтримали 27 депутатів (при мінімальній кількості 26).

Депутат Павло Данильчук вніс правку, якою лучан закликають своєю господарською діяльністю не сприяти країні-агресору. За - 36 депутатів.

Остаточне рішення підтримали 47 депутатів. Троє обранців громади були відсутні на сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДанильчуК-молодець!
Відповісти
На добрє діло закликати не треба, але підтримати такі рішення та заяви може тільки людина у повному неадекваті. Що воно нам дає? Далі які наші дії? На підставі таких рішень, в повному юридичному полі Москалія реально може почати агресію!
Відповісти
Пусть бы только попробовали не признать!)))))
Відповісти
треба нові ворота!
Відповісти
Наверное Дементьева была "отсутствующая" :)
Відповісти
В країні сліпих і глухих такі самі ж органи місцевого самоврядування.

Проблема українців лише в українцях, ми самі себе убиваємо, калічимо, над самими собою знущаємось, самих критикуємо і любимо (місця для адекватності немає), але "крайніх" завжди знаходимо.

Мимовільно згадується фраза з культового фільму "агресора": "Иди лучше тренируйся вон на... на кошках" (для тих хто не знає, - третя новела "Операция Ы" із фільму Л. Гайдая "Операция "Ы" и другие приключения Шурика").

Це ніби критикувати дерево, на якому тебе повісив твій рідний брат, а брату дякувати за допомогу.

Ех, здобули!!!

Відповісти
Революція процес не 1 місяця і навіть не 1 року. Подивись на світову історію: Американська, Французька революції. Тоді вже роби висновки
Відповісти
Я я ґрунтовно вивчав історію американської і французької революцій.

А для Вас, зауважу, що історію треба вивчати, а не дивитись на неї, особливо коли Ви сліпі…
Відповісти
Не холодно і не жарко. 11 місяців неологошеної війни пройшли і вони лише надумали.
Треба не приймати безглузді рішення, а розривати дипломатичні стосунки з країною-терористом для початку.
Відповісти