За 2014 рік прокуратура Волині притягнувала до відповідальності 41 корупціонера

За 2014 рік прокуратура Волині притягнувала до відповідальності 41 корупціонера
Внаслідок вжитих прокуратурою Волинської області заходів, правоохоронними органами області в 2014 році закінчено 34 провадження про корупційні злочини.

Відповідно з них 16 – про одержання неправомірної вигоди, - повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

До кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 41 особу (з них - 12 працівників правоохоронних органів, 1 професійного суддю, 5 державних службовців).

Виявлялися минулоріч корупційні злочини в області у бюджетній сфері, паливно-енергетичному комплексі, у галузях освіти, земельних правовідносин та охорони довкілля.

Цими злочинами у 2014 році на Волині заподіяно матеріальних збитків на суму понад 1,3 мільйона гивень, з яких відшкодовано в ході досудового розслідування майже 380 тисяч гривень, накладено арешт на майно винних осіб на суму понад 2,9 мільйона гивень, вилучено такого майна на суму 18 тисяч гривень та заявлено 4 позови на суму майже 990 тисяч гривень.

Суттєво активізовано в області протидію адміністративно караній корупції.

Спеціально уповноважені суб’єкти склали та скеровали до суду 97 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Усі вони судами розглянуті, на 84 осіб наклали адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

З числа притягнутих до адміністративної відповідальності - 37 депутатів місцевих рад, 11 посадових осіб органів влади, 7 працівників правоохоронних органів (5 посадовців пенітенціарної служби, 2 працівника митної служби) 3 посадові особи органів місцевого самоврядування, 1 державний службовець.

Так, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 працівників пенітенціарної служби, які незаконно отримували дарунки та передавали засудженим заборонені предмети, 3 лікарів, які незаконно за винагороду виписували листки непрацездатності в той час, коли особи перебували за кордоном у власних справах.

Крім того, до адміністративної відповідальності притягнули головного спеціаліста фінансового управління міської ради, який, перебуваючи на службі в органах місцевого самоврядування, протиправно займався іншою оплачуваною діяльністю та незаконно отримав дохід в сумі 8255 гривень, начальника Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал», який не повідомив безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів та уклав договори оренди власного автомобіля й автомобіля сина, на які упродовж 2013-2014 року списано понад 38 тисяч гривень витратних матеріалів та понад 33 тисячі гривень паливно-мастильних матеріалів.

Працівники прокуратури, СБУ, УБОЗ УМВС України в області у 2014 році виявили численні порушення у діяльності дільничних виборчих комісій. Зокрема, голови та секретарі дільничних виборчих комісій, порушуючи чинні нормативно-правові документи, одноосібно приймали рішення про своє преміювання. За наслідками проведених перевірок спецпідрозділами стосовно 17 голів та одного секретаря виборчої комісії складено та скеровано до суду 18 протоколів про порушення обмежень щодо одержання дарунка.

Наразі 16 протоколів судами розглянуті, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності у виді штрафів з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди, у 2 протоколах провадження закрите за реабілітуючими підставами.

До 25 правопорушників застосовано конфіскацію незаконно одержаних дарунків. На корупціонерів накладено штрафів на загальну суму понад 38 тисяч гривень.

Запобігання і протидія корупції і надалі лишається пріоритетним напрямком діяльності органів прокуратури області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За 2014 рік прокуратура Волині притягнувала до відповідальності 41 корупціонера
05 лютий, 2015, 08:30