На Волині – сотня бакалаврів і магістрів богослів’я

На Волині – сотня бакалаврів і магістрів богослів’я
У Волинській православній богословській академії відбувся перший випуск бакалаврів та магістрів богослів’я.

З цієї нагоди 31 травня у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відправили літургію та молебень, а в актовому залі новозбудованого корпусу академії відбулися урочистості, повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Богослужіння відправили митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Тернопільський і Теребовлянський Павло та Володимир-Волинський Матфей, вікарій єпархії Микола Цап, ректор Ігор Швець, а також викладачі й випускники у священичому сані.

Під час святкового засідання владика Михаїл разом із почесними гостями, до яких долучився єпископ Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, вручив дипломи 20-м бакалаврам і 81-му магістру богослів’я.

«У ваших серцях могутня зброя – Слово Боже, – звернувся до випускників колишній ректор закладу, кандидат богословських наук Петро Вінцукевич. Він побажав майбутнім пастирям бути такими духівниками, щоб проблеми парафіян стали їхніми особистими.

Виступили також ще один колишній ректор, протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк, єпископи Павло та Симеон, професор Михайло Кучинко, історик-архівіст Володимир Рожко.

Владика Симеон відзначив якість духовної школи, куди «їдуть на навчання навіть за тисячі кілометрів і де духовно перероджуються». А єпископ Павло, який теж цього дня отримав диплом магістра богослів’я, підкреслив, що «тут насамперед навчають бути доброю людиною».

«Великим є той викладач, у якого студенти досягли більших висот, ніж він сам», – зазначив Михаїл і побажав випусникам і далі навчатися й вдосконалюватися.

Також Михаїл запевнив, що академія й надалі розростатиметься. Зокрема, при ній відкриється науково-дослідний інститут, який вивчатиме православ’я на Волині.

На завершення промови архієрей вручив ювілейні медалі (20-ліття відродження Волинської духовної семінарії) достойникам, які вагомо спричинилася до розвитку академії. А кожному випускникові було вручено подарунок – збірку «Добрий пастир».

Закінчилася урочистість концертом академічного хору під керівництвом Неоніли Чобич-Швець.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ КП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж під кожного новоспеченого молодого попа треба будувати церкву: випускник академії - як не як. Не якийсь там послушник, хоч і читає по складах. В протилежному разі підуть взимку зривати шапки, як було раніше (про це повідомляли ЗМІ, як протодиякон в рясі біг з кадилом за академістом). Куди ж їх дівати? Поки збудують храми, нехай йдуть на громадські роботи. Україна чекає їхніх випищених рук. Нехай чистять меліоративні канали, косять траву, виносять сміття з парків і скверів. Роботи усім вистачить.
Відповісти
мракобіси
Відповісти
Останні новини
На Волині – сотня бакалаврів і магістрів богослів’я
02 червень, 2012, 09:07
У вихідні на Волині дощ
01 червень, 2012, 18:16