На Волині обговорили проблеми з мобілізацією на місцях

На Волині обговорили проблеми з мобілізацією на місцях
4 лютого у Шацьку під головуванням радника голови обласної державної адміністрації Бориса Кондратюка відбулась виїзна нарада з питань проходження мобілізації в Шацькому районі.

Участь в нараді взяли представники обласного центру, керівництво району, голови селищної та сільських рад, представники правоохоронних органів та Любомльського об’єднаного районного військового комісаріату, депутати Волинської обласної та Шацької районної рад, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, установ і організацій, представники духовенства, громадських та волонтерських організацій Шацького району та засобів масової інформації, – пише Шацька РДА.

Розпочинаючи нараду, Борис Кондратюк зазначив, що першочерговим завданням гілок виконавчої влади та місцевого самоврядування усіх рівнів залишається забезпечення належного рівня проведення 4-ої хвилі мобілізації в області. «Ефективність вирішення даного питання лежить у площині чіткої координації дій по вертикалі виконавчої влади та об’єднання зусиль на місцях» – наголосив він.

Про проведення 4-ої хвилі мобілізації в Шацькому районі з доповіддю виступила Лариса Васейчук, керівник апарату Шацької райдержадміністрації. Вона поінформувала присутніх про те, що райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування району вжито заходи: організаційно-розпорядчого (адміністративного), координаційного характеру, або такі, що спрямовані на підтримку, об’єднання зусиль, а також заходи превентивного та інформаційного характеру.

При плануванні подальшої роботи органам виконавчої влади та місцевого самоврядування необхідно акцентувати увагу на посиленні інформаційно-розяснювальної роботи, правової освіти населення та національно-патріотичного виховання.

Відповідно до порядку денного наради з питання проведення мобілізації в Шацькому районі інформували: Ігор Шепелєв – т.в.о військового комісара Любомльського об’єднаного районного військового комісаріату; Роман Кулик – т.в.о. обласного військового комісара обласного військового комісаріату; Вадим Ковтунович – т.в.о начальника Любомльського міжрайонного відділу УСБУ в області; Ярослав Грищенко – Любомльський міжрайонний прокурор; Анатолій Шумик – заступник начальника, начальник міліції громадської безпеки управління МВС в області; Анатолій Оксентюк – начальник Шацького РВ УМВС України у Волинській області; Володимир Дибель – директор ТМО Любомльського і Шацького районів, депутат обласної ради; Антоніна Пилиповець – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. В ході наради обговорено проблемні питання ходу мобілізації та намічено шляхи їх вирішення.

Підсумовуючи нараду, радник голови облдержадміністрації Кондратюк Борис Климович висловив надію, що у важкий для нашої держави час спільними зусиллями, сильним духом громада Шацького району здатна забезпечити виконання поставлених завдань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"дуже цікава стаття"...і "дуже важливу роботу зробили цією нарадою"
Відповісти
В Україні є більше 400 000 кадрових військових,
які брали участь у миротворчих місіях, і більше 800 000 ветеранів ВДВ, морської піхоти і спеціального призначення. Але їх не викликають ?
Відповісти