У Луцьку комунальники будуть звітувати про свою роботу мешканцям будинків

У Луцьку комунальники будуть звітувати про свою роботу мешканцям будинків
У Луцьку працюватимуть над створенням прозорих стосунків між надавачами та споживачами житлово-комунальних послуг.

Ефективність реформування житлово-комунального господарства вимірюється її результатами, - повідомляє прес-служба Асоціації підтримки і розвитку ОСББ та ОСН.

У Луцьку створюються ОСББ та напрацьовуються хороші практики, які часто є показними для усієї України.

Проте відсоток самоорганізації мешканців на рівні будинку залишається порівняно дуже невисоким.

Крім того, на сьогодні пропорційно до підняття тарифів на житлово-комунальні послуги підвищується незадоволення лучан, адже якість послуг залишається незмінно незадовільною.

У таких умовах важливим є запровадження нових форм роботи комунальних підприємств та найголовніше вироблення ефективних механізмів їх прозорості та підзвітності перед кінцевим споживачем.

Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення за підтримки Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» розпочала реалізацію проекту, що має на меті «забезпечити новий рівень взаємодії і відкритості у відносинах між споживачами та надавачами житлово-комунальних послуг через розробку та впровадження локальних нормативно-правових актів та рішень, що забезпечать прозорість та підзвітність  житлово-комунальних підприємств у Луцьку».

Для досягнення мети діяльності уже було створено робочу групу, до якої увійшли експерти громадського та депутатського сектору Луцька та юристи.

Про перші напрацювання робочої групи та заходи, які передбачається здійснити в ході реалізації проекту представники Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН розкажуть під час прес-конференції, що відбудеться 06 лютого 2015 року у коворкінг-центрі «Репортер» (м. Луцьк, пр. Волі, 27, 4 поверх). Початок о 12:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло, ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай пояснять людям за шо ми платим по 100 грн кожен місяць на утримання будинку?куди ідуть гроші?під'їзди самі люди ремонтують,кришу самі люди перекривають за власний кошт?навіщо такі жеки?їх давно пора ліквідувати!
Відповісти
По 100 це за однокімнатну, а будинок до зими зовсім не підготовлюють
Відповісти
А наш ЖКП №3 звітується перед мешканцями щороку - на кожному під'їзді вивішує список доходів і витрат за минулий рік, аж до пружини на внутрішніх дверях в під'їзд! ОСББ в нас немає, хрущовка.
Відповісти
Ой, не дочекаємось. Як вони можуть звітувати за роботу яку не роблять. Лампочи і ті не виділяють. А 90 грн щомісяця справно беруть, а дахи ми самі ремонтуєм.
Відповісти
Лапша уже заготовлена - отращивайте уши!
Відповісти
Жеки то прозвітують,а чи прозвітують ОСББ???А що ті ОСББ без ЖЕКів наобслуговують, немаючи своїх штатних працівників???Тільки й перебиваються тим,що в тому Жеку візьмуть зна йомого слюраря,зварника чи ще когось,а як прийдеться тримати свій штат,то тоді побачимо яка вартість буде послуги за утримання будинку.Не ведіться люди на ОСББ.
Відповісти
JОт і неправда! ОСББ із ЖЕКом укладають угоди, регулярно оплачують послуги і за потреби працівник жеку бігом біжить обслуговувати найперше в ОСББ, інакше грошиків жек не побачить... Якщо у вас в вашому ОСББ не так, то вимагайте укладання таких угод. Ну і платіть відповідно!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку комунальники будуть звітувати про свою роботу мешканцям будинків
05 лютий, 2015, 13:15