Волинські священики завезли на Схід понад 100 тисяч гривень. ФОТО

Волинські священики завезли на Схід понад 100 тисяч гривень. ФОТО
Священнослужителі Волинської єпархії доставили Свято-Успенській Святогірській Лаврі та сиротинцям Донеччини більше 100 тисяч гривень допомоги.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук здійснили поїздку на Донецької єпархії, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Там священнослужителі відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру де нині перебувають і діти-сиріти, що втратили батьків в часі війни.

Для потреб Лаври та сиротинців Донеччини волинські священики привезли понад 100 тисяч гривень. Вони також мали зустріч із намісником Свято-Успенської Святогірської Лаври вікарієм Донецької єпархії архієпископом Арсенієм.

У Лаврі волинські священики також взяли участь у Богослужінні.

У місті Красний Лиман поблизу Свято-Успенської Святогірської Лаври священики Волинської єпархії відвідали схиєпископа Аліпія. Цей архієрей свого часу відкривав та відновлював Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Варто зауважити, що на потреби інтернатів Донеччини було спрямовано частину коштів, зібраних під час 21-го Різдвяного благодійного концерту.

Загалом на потреби української армії Волинська єпархія спрямувала вже більше мільйона гривень. Здійснюється особлива духовна і матеріальна опіка над родинами загиблих у зоні АТО. У цій царині буде налагоджена і співпраця між Волинською і Донецькою єпархіями нашої Церкви.

Волинські священики також вручили владикам Арсенію і Аліпію, Харківському владиці Онуфрію, та Ізюмському владиці Єлесию факсимільні видання Волинської єпархії – Луцькі Євангеліє та Псалтир XIV століття.

Отці, перебуваючи на Донеччині також провели перемовини щодо визволення військовополонених волиня.

Нагадаємо, що перед Новим роком завдяки священикам Української Православної Церкви були визволені з полону сепаратистів українські військовополонені.

Перед Різдвом священики Мар’янівського благочиння Волинської єпархії визволили полоненого-волинянина. Священик Волинської єпархії також днями привіз до Луцького госпіталю визволеного з полону пораненого "кіборга".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вывезти-то вывезли, а вот сколько довезут?
Відповісти
Хай Господь воздасть сторицею за ВАШІ труди священослужителі! Чекаємо ВАС у храмі на службі! Ангела-*Охоронця ВАМ в дорогу! Спаси, ВАС, Господи за ВАШУ допомогу дітям!
Відповісти
Видно в Кіріла балабасм кончились,нема за шо снаряди купляти.Спонсори хрєнові.
Відповісти
Нам мир і спокій на думці, а у вас снаряди купляти , моліться за наширї хллопців, щоб Госаподь спас їх від куль ворожих. А у вас на думці тільки дурне. Любов спасе нас. Вразу мих Господи! Амінь!
Відповісти
Нам мир і спокій на думці, а у вас снаряди купляти, млліться за наших хлопців, щоб Господь спас їх від ворожих куль. А у вас на думці дурнее. Любов спасе нас. Вразуми їх Господь! Амінь!
Відповісти
Наша церква збирпає гроші на дітей-сиріт, а ваш філарет поїхав в Америку зброю вибивати.Амінь
Відповісти
Дозвольте поцікавитися: Скільки коштів перерахувала церква МП на придбання засобів захисту для українських солдат:автомобілі, бронежилети, каски, берці і т.д.? (во і'мя спасіння їхнього життя). Скільки коштів витратили на придбання продуктів для українських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя). Скільки коштів витратили на придбання медикаментів для українських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя). Скільки коштів витратили для лікування, протезування українських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя. Скільки разів побували на передовій з капеланською місією серед украінських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя). Скільки разів звернулися до свого кірюши гудяєва, щоб він втрутився в ситуацію і хоча б намагався припинити кровожерливу агресію росії проти України, щоб перестали гинути українські солдати?(во і'мя спасіння їхнього життя)Скільки разів робилися молебни за українських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя). Скільки коштів передано вдовам, сиротам, батькам загиблих українських солдат?(во і'мя спасіння їхнього життя). НУ, ЧЕКАЮ ВИЧЕРПНОЇ ВІДПОВІДІ!
Відповісти
Благолєпно! Благолєпно! Це московські попи "сіроткам" в центр сепаратизму гроші повезли? А Патріарх Філарет поїхав просити зброю, щоб не захоплювати московську землю, а боронитися від московських заклятих братів і боронити таких продажних "лучанок" з "нашої церкви" (цікаво чиєї?), щоб вона могла у теплій хаті, поївши українського хліба писати усілякі дурнуваті коментарі, а також щоб ці масні попи безкарно могли й далі оболванювати дурнуватих полішуків! Ось де тепер вилазять усі прогалини нашої вітчизняної освіти! Де не допрацював вчитель - прийшов московський піп! Скільки мракобісся московського розвелося! Втрачене покоління! Уявляєте, якщо завтра до нашого дому прийде московський окупант (не дай Боже)скільки посіпак і зрадників знайдеться!Лиш треба зайти до церкви МП!
Відповісти